Jobmaatjes gezocht

HUIZEN Het jobmaatjesproject van Stichting ReconnAct zoekt nieuwe vrijwilligers die een jobmaatje willen worden en daarmee van grote betekenis zijn voor werkzoekenden. Dit project helpt mensen in de bijstand om weer aan het werk te komen.

Er zijn veel vacatures in Nederland en toch staat een grote groep mensen aan de kant. In de praktijk blijkt het dus niet voor iedereen zo eenvoudig om een baan te krijgen. Vanuit deze gemeenten wordt onder andere het programma Zicht op Werk uitgevoerd. De gemeente werkt hierbij onder andere samen met het Werkgevers Service Punt.

Een specifiek aspect van de totale begeleiding is de inzet van vrijwillige jobmaatjes. Zij spreken de werkzoekenden regelmatig, 2 tot 4 keer per maand, met als doel hen uiteindelijk aan het werk te helpen. In de gesprekken komt een grote diversiteit aan onderwerpen voorbij, afhankelijk van wat er op dat moment nodig en wenselijk is. Jobmaatjes zetten hun netwerk in, bespreken vacatures, geven structuur en (mentale) rust en verkennen de mogelijkheden samen met de werkzoekende. Het jobmaatje is dus echt een 'maatje' dat naast je staat.

Elk potentieel jobmaatje krijgt gratis een jobmaatjestraining van twee avonden, komt in een netwerk terecht van betrokken collega's en kan meedoen aan interessante ontmoetingsbijeenkomsten.

Markt

Wie meer informatie wil, kan langsgaan op de markt op het Oude Raadhuisplein zaterdag 11 mei tussen 11.00 en 15.00 uur of zich melden bij paul.koeleman@reconnact.nl.