Disciplinaire maatregelen niet gerechtvaardigd, zegt commissie

Vervolg voorpagina

De onderzoekscommissie geeft aan dat daarom disciplinaire maatregelen niet gerechtvaardigd zijn. Aspecten die de commissie daarin heeft meegewogen zijn: onvoldoende bekendheid met de rol van PAV'ers, inwerken van nieuwe PAV'ers, hiƫrarchie en bespreekklimaat binnen het team Wijkbeheer en Service en geen aanwijzingen tot onrechtmatige zelfverrijking.
Ook heeft de commissie de rol van overige betrokken functionarissen onderzocht. Voor zover nu kan worden overzien gaat het dan over het afdelingshoofd, de financial controller, de betrokken inkoopverantwoordelijke(n) en de leden van de directie. De commissie doet geen concrete aanbevelingen over de rol of positie van deze overige functionarissen. Wel plaatst de commissie enige kanttekeningen en doet een aantal algemene aanbevelingen.
"Deze kanttekeningen en algemene aanbevelingen van de commissie sluiten aan bij de maatregelen die wij vorig jaar genomen hebben. Die richten zich op de inkoopprocedures en de controle daarvan, het meer in positie brengen van de controlfunctie, het versterken van de positie van PAV'ers door onder meer een uitgebreidere instructie en het optimaliseren van het bespreek- en meldklimaat", meldt het college. "De gebeurtenissen bij Wijkbeheer en Service hebben ertoe geleid dat we de werkwijzen, structuur en cultuur van de afdeling Openbare Werken, waarvan het team Wijkbeheer en Service onderdeel is, onder de loep nemen. De inzichten van de externe commissie nemen we hierin mee."