Afbeelding
Foto:

Janny Hospers

Sociaal werker bij Versa Welzijn en van daaruit beweegcoach vooral ten behoeve van senioren, 62 jaar, sinds 1982 in Huizen

Wat doe je als beweegcoach?
"Als beweegcoach stimuleren we mensen om in beweging te komen en/of te blijven; in beweging blijven wordt bedoeld in de breedste zin van het woord. Meedoen, ook op sociaal gebied, is belangrijk om je goed te voelen."

Wat vind je het leukste aan het zijn van beweegcoach?
"Als men eenmaal de drempel over is en het zelf ook ervaart dat je je beter, gezonder voelt. Mensen zien er zichtbaar beter uit en vertellen het ook en motiveren dan weer anderen."

Wat doe je zelf aan bewegen?
"Veel verschillende dingen, van yin yoga en pilates tot spinning en clubpower. En in de zomer gaan we graag wandelen in de Dolomieten."

Welke sportieve uitdaging wil je zelf nog eens aangaan?
"Paragliden in de bergen… of een gletsjer beklimmen."

Als je een ding aan Huizen kon veranderen, wat zou het dan zijn?
"Dan zou ik er een station neerzetten en het gebied rond de voormalige zeilschool weer aantrekkelijk maken."

Waar maak je je zorgen om?
"Al dat plastic! En onverdraagzaamheid."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De kustvisie."

Welk groot evenement zou naar Huizen moeten komen?
"Een multicultureel festival waarbij iedereen verhalen of gedichten kan vertellen, muziek kan laten horen en iets van de cultuur laat zien. Vaak blijkt dat begrip voor elkaar begint bij het meer weten over elkaar en elkaar leren kennen."

Naar welk land zou je nog willen?
"Met z'n allen naar Indonesië omdat de ouders van mijn man daar zijn geboren. Het is mooi om ervaringen samen te delen."