Kinderdag wijkcentrum Holleblok

HUIZEN Zaterdag 8 juni opent Wijkcentrum Holleblok aan Holleblok 2 tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren voor alle omwonenden en in het bijzonder de kinderen.

"Deze open dag wordt onder de vlag van Samen Huizen georganiseerd en we willen daarmee graag alle culturen samen laten komen", aldus de organisatoren.
"Wat hebben we in petto? Spelcircuit, creatieve ruimte, schminken, springkussen, levend ganzenbord, grabbelton, sportieve wedstrijdjes, een kleedjesmarkt voor kinderen en we sluiten af met een proeverij."

Bezoekers kunnen ook binnenlopen bij de peuterspeelzalen Robbedoes en De Libelle, voorheen 't Houtwurmpje, van Versa Welzijn.


Beekhuizer-zandtocht bij Wielertoerclub Huizen

HUIZEN Wielertoerclub Huizen rijdt zaterdag 1 juni haar zevende toertocht van dit seizoen, de Beekhuizerzandtocht.

Deze tocht kent een afstand van 120 kilometer. De starttijd is 8.30 uur. Er is een koffiestop
gepland in Eethuis de Bosrand, dat om 11.00 open is.

De tocht brengt deelnemers naar het Beekhuizerzand, een van de laatste grote stuifzandgebieden van Europa. Het wordt ook wel omschreven als 'een woestijn in het klein'.

Er zijn, door inzet van de gemeente Harderwijk, beheermaatregelen genomen om te voorkomen dat het gebied dicht zou groeien met heide en bos. Hierdoor is het gelukt om het zand vrij te laten stuiven en heeft het gebied een eigen flora en fauna. Wielrenners zouden als het meezit zomaar een edelhert, zwijn of vos kunnen zien.

Er wordt gestart vanaf het clubhuis Aan de meet aan de Crailoseweg 80 in Huizen.

De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen voor Toerfietskaarthouders (NTFU) € 2,50 en voor overige
deelnemers € 3,50. Er wordt in verschillende groepen gereden met verschillende snelheden.

Zie voor meer informatie wtchuizen.nl.