Elke avond wordt er een tocht van maximaal 25 kilometer gefietst door Huizen en omgeving.
Elke avond wordt er een tocht van maximaal 25 kilometer gefietst door Huizen en omgeving. Foto: Bob Awick

Weer avondfietsvierdaagse van Wielertoerclub Huizen

Wielertoerclub Huizen organiseert decennialang al de avondfietsvierdaagse. Ook dit jaar kan er weer van 3 tot en met 6 juni gefietst worden.

HUIZEN Wielertoerclub (WTC) Huizen organiseert van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni weer de avondfietsvierdaagse. Zowel 'gewone' fietsers als 'elektrische' fietsers zijn welkom om mee te komen doen.

De routes starten bij het clubhuis aan de Crailoseweg 80 en zijn volledig uitgepijld, zodat iedereen de routes zonder kaart of andere hulpmiddelen kan fietsen. De routes zijn maximaal 25 kilometer lang en elk jaar weer een verrassing. Op de website www.wtchuizen.nl staan de routes van 2018, zodat deelnemers alvast een beeld
kunnen krijgen.

Inschrijven

Starten en inschrijven kan tussen 18.00 en 19.00 uur. De kosten bedragen 5 euro voor vier avonden. De routes zijn in en om Huizen. Halverwege is er een controlepost. Na afloop kunnen de deelnemers wat drinken in het
clubhuis. Het is niet per se nodig om elke avond mee te doen, maar dat is natuurlijk wel veel leuker. Op donderdag krijgen de deelnemers, zoals dat bij een vierdaagse hoort, een leuke herinnering.
Traditioneel doen er ook een aantal bewoners van Visio mee. Zij rijden samen met vrijwilligers op tandems en beleven op die manier een prachtige fietsweek. Kortom, de avondfietsvierdaags is heel leuk om te doen en te beleven, alle reden dus om dit jaar ook mee te doen.

Clubverband

De wielertoerclub heeft 120 actieve leden en bestaat sinds 1981. "Fietsen is een teamsport die je ook individueel kunt beoefenen. Fietsen in clubverband biedt je een community die je helpt je vaardigheden te verbeteren en je sportieve of recreatieve doelen te realiseren. De WTC combineert dat met plezier en ontspanning. Je kunt er nieuwe fietsmaten ontmoeten, routes ontdekken en evenementen meemaken", aldus de club. In het wegseizoen, van maart tot en met oktober, worden er op dinsdag en donderdag clubtrainingen gehouden. De WTC juicht het toe dat ook niet-leden vrijblijvend meerijden.

Deelnemer: 'Ik kom nu op plekjes waar ik nog nooit ben geweest'

Avondfietsvierdaagse

De meest activiteiten van de WTC Huizen hebben te maken met de racefiets. De avondfietsvierdaagse is daarop een leuke uitzondering om iedereen die van fietsen houdt een mooie fietsweek te bezorgen. Wielertoerclub Huizen organiseert het evenement dan ook al decennialang.

Gewaardeerd

Dat wordt zeer gewaardeerd, zo blijkt uit de reacties van de fietsers in de afgelopen jaren: "Mooie routes zeg, ik woon hier mijn hele leven al en kom nu op plekjes waar ik nog nooit ben geweest" of "een fantastische manier om gezellig met mijn zus de omgeving te verkennen en lekker bij te praten".

Voor meer info over de avondfietsvierdaagse kan gemaild worden met coördinator Nico van de Graaf via nicovandergraaf64@gmail.com. Meer informatie over de club staat op wtchuizen.nl.