Uitslag Europese verkiezingen Huizen

HUIZEN De uitslag van de Europese verkiezingen in Huizen is zondagavond bekendgemaakt. De VVD blijft de grootste, de PvdA groeide ook hier fors.

De VVD kreeg 19,8 procent van de stemmen, 3,81 procent meer dan 5 jaar geleden. De PvdA kwam op de tweede plaats met 17,43 procent van de stemmen: een stijging van 10,34 procent.

De hoogste nieuwe binnenkomer was in Huizen ook Forum voor de Democratie met 11,98 procent van de stemmen. Hiermee is de partij de derde partij in Huizen.

Het CDA verloor 3,23 procent van de stemmen ten opzichte van 5 jaar geleden en kwam uit op 11,50 procent. Het is hiermee de vierde partij.

De opkomst in Huizen was 45,84 procent. Dit is 4,68 procent hoger dan 5 jaar geleden. De complete uitslag is terug te vinden op Huizen.nl.


Voedselbank ook voor zzp'ers en mkb'ers

HUIZEN Zzp'ers en mkb'ers die te maken hebben met armoede kunnen ook aanspraak maken op hulp van de voedselbank.

Zij kunnen hiervoor elke maandagochtend naar het inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur in het buurthuis aan de Draaikom 2 of naar de website van de voedselbank. In het spreekuur wordt aan de hand van financiƫle cijfers gecheckt of de aanvragers in aanmerking komen. Via de website voedselbankgooi.nl onder het kopje 'Aanvragen' kunnen mensen dat zelf al checken.

In ieder geval wordt er directe hulp gegeven als iemand bij de voedselbank aanklopt, hetzij met een eenmalig pakket, hetzij met een 'noodpakket' voor een periode van vier weken.