Cel geëist om relatie minderjarige

HUIZEN Tegen een 50-jarige man uit Huizen is twaalf maanden cel waarvan negen voorwaardelijk geƫist wegens een seksuele relatie met zijn zestienjarige buurmeisje.

De officier verwijt hem dat hij misbruik heeft gemaakt van de puber omdat hij overwicht op haar had. Hij was volgens het OM ook haar hardloopcoach. De twee schelen 22 jaar.
Het speelde in 2007 en 2008 toen het slachtoffer haar buurman regelmatig op straat zag. In die tijd waren haar ouders ziek en miste ze thuis veel steun. Volgens de Huizer werden zij verliefd op elkaar. "Het initiatief kwam echter steeds van haar", verklaarde hij keer op keer voor de rechtbank. De relatie moest geheim blijven omdat de verdachte al vrouw en kinderen had.

Zwanger
De twee zagen elkaar bij hem thuis of soms tijdens het hardlopen. Hij zou haar getraind hebben vanwege haar studiekeuze. Na ruim een half jaar stopte de verhouding abrupt omdat het slachtoffer aangaf zwanger te zijn

Na jarenlange therapie vanwege de voor haar traumatische relatie deed het slachtoffer aangifte. De belangrijkste reden was dat de verdachte geen begrip zou hebben gehad op hoezeer de ongelijkwaardige relatie invloed op haar leven heeft gehad.

5