'Mezelf altijd kwalijk genomen dat ik geen 'nee' durfde te zeggen'

Vervolg voorpagina

De 50-jarige Huizer zou tegen het slachtoffer hebben gezegd: "Waar twee ruzie hebben, hebben er twee schuld." Hij ontkende dat het over de relatie met haar ging en was zeer verbaasd over de aangifte. "Het had achteraf nooit mogen gebeuren. Maar van misbruik was geen sprake. Leeftijd speelde geen rol. Zij was zelfstandig en wist goed wat ze wilde." Dat hij ook haar hardloopcoach zou zijn geweest, ontkende hij.

Smartengeld

In haar slachtofferverklaring vertelde de nu 28-jarige vrouw dat ze graag bij haar buren kwam omdat het daar gezellig was. "De aandacht van mijn buurman was heel prettig. Ik heb het mezelf altijd kwalijk genomen dat ik geen 'nee' tegen hem durfde te zeggen. Ik kwam ook in de knoop met mijn loyaliteit naar de buurvrouw."
Zij vordert zesduizend euro smartengeld.
Volgens de officier heeft de verdachte misbruik gemaakt van zijn positie. Hij noemde het een buitengewoon ernstig feit gezien de impact die de relatie op het slachtoffer heeft gehad.

Puberbrein

"Een puberbrein kan niet overzien wat de gevolgen zijn van zo'n relatie. Verdachte had daar maling aan."
De advocaat van de Huizer vroeg om vrijspraak. "Cliƫnt had beter moeten weten, maar zag de relatie als gelijkwaardig. Misschien is het moreel verwerpelijk, maar niet strafbaar."

'Puberbrein kan niet overzien wat gevolgen zijn van zo'n relatie'

De uitspraak is op 18 juni.