Vaartochten Vaarkracht

HUIZEN VaarKracht organiseert 23 en 25 juni vaartochten met koninklijk jacht Piet Hein vanuit Huizen. Inschrijven is nog mogelijk.

De Piet Hein kent een rijke historie. Het schip was het nationale huwelijksgeschenk in 1937 aan prinses Juliana en prins Bernhard. Het jacht werd vele jaren door het paar gebruikt en kreeg in 1980 een museale bestemming. Maar nog altijd heeft het een stijlvolle inrichting en koninklijk uiterlijk met luxe afwerking en mahoniehouten stuurhut.

Havendag

Het schip zit vaak volgeboekt, maar het is de Huizer Stichting VaarKracht gelukt om de Piet Hein naar Huizen te krijgen. Het ligt daar op 22 juni tijdens de Havendag en is dan te bezichtigen vanaf de kade. VaarKracht is dan ook aanwezig om meer informatie te geven over de vaartochten die jaarlijks georganiseerd worden voor kankerpatiƫnten en hun naasten en eventueel kinderen vanaf acht jaar.

Gooimeer

Zondag 23 juni en dinsdag 25 juni vaart het schip uit voor een tocht over het Gooimeer. Maximaal dertig gasten zijn welkom per gratis tocht. De vaartocht wordt mede mogelijk gemaakt door sponsors: de Gooise Stichting De Blarickhof die zorginitiatieven in 't Gooi ondersteunt en restaurant de Haven van Huizen.
Zaterdag 6 juli vaart de Piet Hein ook nog voor VaarKracht, maar dan vanuit Muiden. Ook daarvoor kan nog aangemeld worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de gratis tochten kan via www.vaarkracht.nl.