Extra hulpgoederen voor Albanië

HUIZEN De vrijwilligers van het Albanië Comité gaan zaterdag 15 juni weer een transport laden met hulpgoederen voor Albanië.

Het betreft een ingelast transport dat extra kosten met zich meebrengt, namelijk € 3.500,-. De stichting is blij de vrachtwagen op weg te kunnen sturen, ondanks de politieke onrust en demonstraties die er momenteel in Albanië zijn.

De verwachting is dat het transport vrijdag 28 juni zal arriveren. Donderdag 20 juni hopen Herman en Anne-Lise Lubbers per auto naar Albanië te vertrekken en er voor een periode van twee maanden te verblijven. Het paar hoopt ruim op tijd aanwezig te zijn om de douaneformaliteiten en de verdeling van kleding en goederen te coördineren.

Deze zomer verblijft een groep jongeren van de Hervormde Gemeente Huizen in Albanië om mee te helpen met de Kinderbijbelweek en het opknappen van een van de vervallen huisjes. Door het extra vervoer kan de kleding die zaterdag op transport gaat door de kerkjeugd zelf uitgedeeld en weggebracht worden naar de diverse gezinnen.

Kraam havenmarkt

De Stichting Albanië Comité is present op de havenmarkt tijdens de tweede Huizer Havendag op zaterdag 22 juni. De kraam is van 10.00 tot 17.00 uur te vinden op de Havenstraat ter hoogte van de botterwerf. Zoals gebruikelijk zijn er diverse zelfgemaakte lekkernijen te koop, snuisterijen, handwerkspullen en allerlei hebbedingetjes. De opbrengst is voor de allerarmsten in de Albanese bergdorpen.