Janine van der Hulst overhandigt het boek aan de wethouder.
Janine van der Hulst overhandigt het boek aan de wethouder. Foto: Bob Awick

Tweede boek Huizer Schrijversgilde uit

HUIZEN Wethouder Maarten Hoelscher heeft afgelopen zaterdag in de bibliotheek het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen van de verhalenbundel 'Leven in twee werelden en andere verrassende verhalen'. Het is het tweede boek van het Huizer Schrijversgilde.

"De verhalen in de verhalenbundel zijn bijzonder geschikt om voor te lezen en bevatten de elementen herkenbaarheid, humor en ontroering. Stuk voor stuk verrassende verhalen in het feelgoodgenre. Dat was deze keer het onderwerp", licht Janine van der Hulst van het Schrijversgilde toe. Zij is tevens de uitgeefster met haar Uitgeverij Lieve Hart.

Verhalenwedstrijd

In de bundel staan 15 verhalen van leden van het Schrijversgilde plus nog eens vijf verhalen van mensen die mee hebben gedaan aan een verhalenwedstrijd. "Dat hebben we samen gedaan met Boeken- & Leesclub de Perfecte Buren. Mensen werd gevraagd om een voorleesverhaal te maken. Deze verhalen werden beoordeeld door een jury die bestond uit Patrice van Trigt, het gezicht van Boeken- & Leesclub de Perfecte Buren, Cecile Koops, lid van het Schrijversgilde en zelf winnares van drie schrijfwedstrijden en Janine van der Hulst-Veerman, uitgeefster en auteur."
Uiteindelijk werden er uit de veertig inzendingen vijf winnaars gekozen. "De winnaars kwamen uit heel Nederland, zelfs een uit België", meldt Janine trots. De winnende verhalen zijn 'Garderobe-zorg' van Nannie van Deutekom, 'Toeval' van Dimitri Van Hove, 'Golven' van Merrit van Tol, 'De ware Jacob' van Irma Moekestorm en 'Een vreemdeling in de wei' van Annette Akkerman. Hun verhalen zijn ook in de bundel terug te vinden. De auteurs waren bij de presentatie van het boek aanwezig en kregen een verrassingspakket en natuurlijk een boek mee naar huis. Een verrassingspakket was er ook voor Saskia Aïcha Angenent voor de vormgeving van de omslag. Zij is ook lid van het Schrijversgilde.
'Leven in twee werelden en andere verrassende verhalen' is al de tweede bundel van het Schrijversgilde, dat vorig jaar 'De handen van ...' uitgaf. "We schrijven deze boeken buiten de maandelijkse bijeenkomsten om", laat Janine weten. "Het staat de leden vrij of ze wel of niet deel willen nemen en of ze er tijd voor hebben." Om richting aan het boek te geven, werd deze keer voor het thema 'Feel good' gekozen. Het verhaal bevat dan alle drie of ten minste een van de volgende elementen: herkenbaarheid, humor en ontroering. "Het is een echt positief boek geworden met vaak verrassende wendingen, humor en zelfs een surrealistisch verhaal."

Gaat het Huizer Schrijversgilde nu jaarlijks een boek uitgeven? "Dat durf ik niet toe te zeggen", laat Janine weten. "Dan moet je wel erg productief zijn. Meestal is het zo dat we na de zomer beslissen of we weer een boek gaan maken. Dan hebben de mensen tot februari om het verhaal te schrijven. Ik zou het wel leuk vinden."

Zie ook huizerschrijversgilde.nl of lievehart.nl.

'Het is een echt positief boek geworden met verrassende wendingen'