De brand in de Bobcat wordt geblust.
De brand in de Bobcat wordt geblust. Foto: Brandweer Huizen

Jeugdbrandweer door naar finale

HUIZEN Jeugdbrandweer Huizen is afgelopen zaterdag in het Gelderse Wageningen eerste geworden bij de tweede halve finale jeugdbrandweerwedstrijden van dit jaar. Er waren elf deelnemers in totaal. Hiermee heeft de ploeg een plek in de finale zekergesteld.

De ploeg uit Huizen, bestaande uit bevelvoerster Marlin Blaas, aanvalsploeg Floris-Jan Weijermans en Thijs Brasser en waterploeg Michael de Groot en Jesse Bout en pompbediener Naut van der Poel, moest in actie te komen voor een brand die was uitgebroken in een veevoederbedrijf.

Bij aankomst bij het pand bleek dat er brand was ontstaan in een bobcat die in het pand geparkeerd stond. Een personeelslid was aan het werk en had de brand ontdekt. Een ander personeelslid werd vermist. De deelnemende ploegen dienden eerst een straal in te zetten om uitbreiding te voorkomen. Vervolgens kon met een tweede straal de brand die was uitgebreid op de eerste etage worden bestreden. Daarna moest het nog vermiste personeelslid gevonden worden.

Overtuigend

Met 1.156 punten wist de Huizer ploeg op overtuigende wijze beslag te leggen op de eerste plaats. Ook had de Huizer ploeg het slachtoffer het snelst gered en de hele inzet als snelste ploeg uitgevoerd. De finale is op 5 oktober in het Overijsselse Hardenberg.