Het sfeerbeeld dat men van Lekker Lang Tafelen voor ogen heeft.
Het sfeerbeeld dat men van Lekker Lang Tafelen voor ogen heeft. Foto: Hart van Huizen

Lekker Lang Tafelen in het Hart van Huizen

HUIZEN Ondernemersvereniging Huizen start vrijdag 5 juli van 17.00 en 22.30 uur met een nieuw festival: Lekker Lang Tafelen. Bezoekers van Huizen en wijde omgeving kunnen op het parkeerdek van de HEMA genieten van heerlijke hapjes, producten en gerechten. De winkeliersvereniging hoopt zo op een nieuwe traditie die net zo populair zal worden als de wijnroute in oktober.

Lekker Lang Tafelen is hét event waar alle keukens van Huizen bij elkaar komen en vertegenwoordigd zijn. Lokale restaurateurs en ondernemers presenteren hier vanuit een eigen keuken of stand het beste van wat zij te bieden hebben: diverse drankjes, hapjes en gerechtjes, van amuse tot dessert. Het Hart van Huizen is trots op het culinaire aanbod en tijdens Lekker Lang Tafelen kan iedereen hier kennis mee maken.

Sfeervolle plek
Voor de eerste editie van het nieuwe evenement is gekozen voor een verrassende locatie: het parkeerdek boven de HEMA met de ingang op de Havenstraat. De ruimte wordt voor het festival omgetoverd tot een sfeervolle plek: een mix tussen luxe en picknickachtige omgeving, compleet met olijfboompjes, groen, bloemen, verlichting en - uiteraard - uitnodigende, met wit linnen ingedekte lange tafels. Bij slecht weer wordt een tent opgebouwd. "We willen een sfeer creëren waar iedereen zich direct welkom voelt", zegt Anne Marie Hesta, een van de initiatiefnemers en duovoorzitter van het Hart van Huizen. "Je komt naar Lekker Lang Tafelen om elkaar te ontmoeten, bij te kletsen en samen te genieten van al die lekkere hapjes en drankjes."

Reserveren
Om mee te doen aan Lekker Lang Tafelen dienen deelnemers van tevoren een plek te reserveren via de site van de ondernemersvereniging: www.hartvanhuizen.nl. De kosten voor deelname bedragen € 19,98 per persoon. Hiervoor ontvang je een entreebewijs, 4 taatjes en een goodiebag na afloop. Aan de lange tafels is plaats voor 200 mensen.

Taatjes
Tijdens het festival kunnen de gerechtjes en drankjes bij de diverse stands en keukens uitsluitend worden betaald met taatjes. Die kunnen bij de kassa op de locatie worden aangeschaft à € 2,50 per stuk. Alle gerechten kosten tussen de € 5,- en € 10,- euro.

Samen aan lange tafels genieten.
Het parkeerdek wordt omgetoverd voor het evenement.