Wethouder Roland Boom: 'Hopen snel duidelijkheid te hebben'

Vervolg voorpagina

Wethouder Roland Boom geeft daarbij ook een officiƫle reactie: "Initiatieven van enthousiaste ondernemers juichen wij toe. Wij zijn op dit moment hard aan het werk om te kijken of dit mogelijk is en we hopen dat snel duidelijk te hebben."

Voor Antonija en Frank breken daarom nu spannende tijden aan. Om hun plannen nog deze zomer te kunnen realiseren, zouden zij graag heel snel weten waar ze aan toe zijn. "Het is een simpele rekensom", zegt Antonija. "Ik heb gekeken wat de kosten zijn en die wil je eruit halen. Als je nu snel kunt starten, haal je het er wel uit. We moeten het van de komende maanden hebben. Je weet dat we in Nederland in september ook baggerweer kunnen hebben. Als we pas half augustus aan de slag kunnen, dan red je het niet meer om de investering terug te verdienen."
Ze is ook heel realistisch: "We zijn pas kort met de gemeente in gesprek en ik begrijp dat er allerlei zaken vanuit hun kant geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld dat we water en stroom kunnen gebruiken uit het strandhuisje, en andere dingen. De vakantie begint bijna, dan zijn er ook veel mensen weg bij de gemeente. Als ik realistisch ben, denk ik dat het dit jaar niet meer lukt, maar dan kijken we wat er volgend jaar mogelijk is. Dit is niet zomaar even een plan voor nu. We willen met onze onderneming jaren vooruit kunnen kijken en zijn blij met de plannen van de gemeente om ook van de Zomerkade een mooi gebied te maken."