Extra geld vernieuwing dr. Maria Montessori-school

HUIZEN De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag nog eens 550.633 euro beschikbaar gesteld voor de verbouwing van de dr. Maria Montessorischool.

Dat ging niet zonder slag of stoot, ook al gunde de raad de school een vernieuwd gebouw dat bijna energieneutraal wordt en een frisse school B. Eerder werd door de raad al 1.050.000 euro beschikbaar gesteld voor de verbouwing. Daarna werd een bedrag van € 946.643 euro beschikbaar gesteld na een voorstel van de gemeenteraad om de school bijna energieneutraal te krijgen, zoals het schoolbestuur graag wil. De school draagt zelf ook nog 682.160 euro bij, zodat er nu uiteindelijk voor 3.229.436 euro verbouwd kan worden.

De onvrede lag vooral bij het voor de derde keer geld vragen aan de gemeenteraad. Die wilde van de wethouder dus graag horen waarom dit het geval was. De wethouder liet weten dat het kwam door gestegen bouwkosten.
Leefbaar Huizen diende daarop een voorstel in om in het vervolg beter de financiële consequenties van een project in beeld te brengen en daar stemde de raad met een meerderheid mee in. Voorstellen mogen nu alleen nog aan de raad worden voorgelegd als ze voor de gehele duur van het project een sluitende kostenraming hebben en er vermeld wordt over welke delen er nog financiële onzekerheid bestaat. Daar moet dan een zo nauwkeurig mogelijk inschatting bij staan.