Tot 's avonds laat deed de politie op 9 september 2015 nog onderzoek naar de moord midden in een woonwijk in Huizen.
Tot 's avonds laat deed de politie op 9 september 2015 nog onderzoek naar de moord midden in een woonwijk in Huizen. Foto: Bob Awick

Rechtszaak moord Ronald Bakker

HUIZEN Bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol is vorige week een begin gemaakt met de inleidende zittingsdagen in de strafzaak Marengo waarbij 16 verdachten terechtstaan voor onder meer 5 moorden, waaronder de liquidatie op de Huizer Ronald Bakker in 2015.

Verdachten in de moord op Bakker zijn de broers Mario R. (39) en Mao R. (44), en de voortvluchtige Jerrel P. naar wie een internationaal opsporingsbevel is uitgegaan. In het proces komt een beeld naar voren van van een geoliede moordmachine

Liquidatie

De beide broers, geboren in Utrecht, werden 2 maanden geleden in Suriname aangehouden. Justitie denkt dat Mario, de jongste broer de moord zou hebben aangestuurd, terwijl zijn oudere broer Mao samen met P. de liquidatie zouden hebben uitgevoerd.
Ronald Bakker werd op 9 september 2015 voor zijn woning in Huizen doodgeschoten vanaf een voorbijrijdende motor. Dit gebeurde midden in een woonwijk waar veel kinderen op dat moment buiten aan het spelen waren.

De buurtbewoners zagen de schietpartij meteen als liquidatie en speculeerden meteen druk wat de aanleiding zou kunnen zijn. Ze wilden de moord op klaarlichte dag graag verklaren.

3