De liquidatie vond 9 september 2015 plaats op klaarlichte dag in een woonwijk.
De liquidatie vond 9 september 2015 plaats op klaarlichte dag in een woonwijk. Foto: Bob Awick

Groep criminelen vermoedde dat Huizer informant was

De rechtszaak over de moord van Ronald Bakker is begonnen. Hij werd 9 september 2015 voor zijn woning doodgeschoten.

HUIZEN Ronald Bakker had een spyshop in Utrecht en de politie zag daar een verband met de liquidatie. Tijdens de pro forma zitting in de rechtbank van vorige week wordt dit verband ook duidelijk.

De verdachten behoorden tot een grotere groep criminelen die apparatuur kochten bij de spyshop van Ronald Bakker.

Informant

Toen de politie de spyshop in mei 2015 bezocht en kort daarna leden van de criminele groep werden opgepakt, ontstond het vermoeden bij de verdachten dat Bakker een informant van de politie was.
Uit ontsleutelde PGB-berichten, las de politie onder meer het bericht dat verdachten aan elkaar stuurden vlak voor de moord op Bakker: 'Sir, hij gaat nu snel plat. Hij wou ons naaien', daarmee insinuerend dat Ronald Bakker met de politie sprak.
De moord op Ronald Bakker is één van de 5 moorden waar de verdachten die tijdens dit proces voor terechtstaan van worden verdacht. Ook de moord op Martin Kok die in december 2016 in Laren plaatsvond, wordt deze groep aangerekend.

De groep die onder leiding zou hebben gestaan van de nog steeds voortvluchtige Ridouan T. en Said Razzouki kon dankzij de verklaringen van kroongetuige Nabil B. worden opgepakt.

Januari 2020

Moord op Ronald Bakker is één van de moorden tijdens dit proces

Tijdens de pro forma behandeling is nu aandacht besteed aan de onderzoekswensen van de verdediging en werd de kroongetuige door de verdediging aan de tand gevoeld. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak is vooralsnog gepland in januari 2020.