Bert Schaap bij zijn beëdiging als raadslid voor Dorpsbelangen Huizen.
Bert Schaap bij zijn beëdiging als raadslid voor Dorpsbelangen Huizen. Foto: Bob Awick

Bert Schaap weg bij Dorpsbelangen

HUIZEN Raadslid Bert Schaap kondigde vorige week via een bericht van raadsgriffier Jan Veenstra aan per direct de fractie van Dorpsbelangen Huizen (DB) te verlaten en zelfstandig verder te gaan. De nieuwe naam van zijn partij: Transparant Huizen.

Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 bezette Schaap 'slechts' de negende plaats namens DB, maar dankzij voorkeursstemmen wist hij uiteindelijk een plekje in de gemeenteraad te bemachtigen. Het blijkt vanaf dag 1 al direct foute boel te zijn. "Je voelt je als een kat in een vreemd pakhuis. Vanaf het begin is het een slecht verhaal. Dan moet je tegen dingen stemmen waar je eigenlijk voor bent, omdat de fractie dat wil. Dan zit je tenenkrommend in de raad."

Advertentie

Hij had zich pas kort voor die gemeenteraadsverkiezingen aangemeld bij Dorpsbelangen Huizen. "Ik zag een advertentie in de krant staan en belde op, omdat ik belangstelling had." Er volgde volgens hem een gesprek van zo ongeveer 20 minuten met fractievoorzitter Marian Rebel over het verkiezingsprogramma. "Daar voelde ik me wel bij thuis. Omdat ik er als allerlaatste bij kwam, werd ik op de laatste plek gezet. Geen probleem. Omdat veel mensen mij kennen, kwam ik uiteindelijk toch in de gemeenteraad met voorkeursstemmen."

3