Aanhoudend wisselvallig, een normale temperatuur

De korte buitenissige hittegolf in de vierde week van juli krijgt vooralsnog geen vervolg. Met augustus op de kalender is het gematigd wisselvallig zomerweer. Een zuidwestelijke stroming houdt onverminderd stand dankzij een hardnekkig lagedrukgebied ten westen van de Britse eilanden. Feitelijk een vrij normaal type zomerweer voor de Lage Landen aan de Noordzee.

Vrijdag en het weekeinde

Vrijdag overdag neemt de bewolking geleidelijk toe, later gevolgd door enkele buien met mogelijk onweer. Het wordt circa 24 graden. Er staat matige zuidenwind. Zaterdag wakkert de wind stevig aan tot krachtig, mogelijk hard. Het is wisselend bewolkt met nog kans op een bui. Zondag is het droog. Er is zonneschijn maar er ontstaan stapelwolken. De zuidwestenwind neemt af tot matig. Het wordt in het weekeinde circa 21 graden.

Trend na het weekeinde:

De komende week staat in het teken van wisselvallig weer met een mix van soms wat zon, wolken en nu en dan regen. Een westelijke stroming bepaalt de gehele week. We komen daarmee in maritiem polaire lucht waarbij de temperatuur iets onder normaal uitvalt voor half augustus met een maximum van ongeveer 19 à 20 graden.

Weetje

Met een gemiddelde temperatuur van 18.8 °C, tegen 17.9 °C normaal was juli 2019 warm. De eerste helft van juli was echter sinds 2004 niet meer zo koel. Door de tijdelijk grote hitte werd juli toch een warme maand. Juli 2018 was toch warmer met 20.7 °C. Het record staat op juli 2006 met 22.3 °C. Juli 2018 had 21 zomerse dagen (25+). In juli 2019 waren het er totaal 9.