Huize Widaad initiatiefnemer voor 16 woonzorgeenheden

vervolg voorpagina

Rob Hetsen van Bergermeer laat weten dat er door het bedrijf en Huize Widaad nu gekeken gaat worden of het met deze eisen haalbaar is om de plannen door te zetten. Huize Widaad, een startende onderneming op de zorgmarkt, heeft Bergermeer benaderd om in de ruimten aan Plein 2000 huisvesting voor dementerenden mogelijk te maken.

Al begin dit jaar hebben zij daarvoor met de gemeente om tafel gezeten. Omdat het bestaande bestemmingsplan het voorgenomen gebruik niet toelaat, werd vervolgens in februari een officieel verzoek gedaan aan het college om een principebesluit te nemen.
In deze aanvraag staat dat het gaat om 16 zorgwooneenheden, waar kleinschalig wonen met 24-uurs zorg mogelijk is. Er komen ook een sfeervolle huiskamer en een groene patio. Daarnaast zijn er gezamenlijke maaltijden en dagactiviteiten. De 24-uurs zorg zou volgens de stukken van de gemeente ook aangeboden kunnen worden aan de bovengelegen koopappartementen.
Het college wil meewerken, omdat dit past in het coalitieakkoord. Hierin staat dat nieuwe initiatieven op dit gebied met een positieve grondhouding beoordeeld worden. 'Vanwege de toename van het aantal ouderen en daarmee ook het aantal mensen met een dementie, voorziet het plan in een behoefte', aldus het collegebesluit.
Of en wanneer de woningen gerealiseerd worden, kan Rob Hetsen nog niet zeggen. "We gaan in ieder geval kijken of het onder deze voorwaarden mogelijk is."