Locaties voor betaalbare woningen

HUIZEN De gemeenteraad heeft van het college een lijst gekregen met 27 mogelijke woningbouwlocaties waar betaalbare woningen gebouwd kunnen worden. De commissie Fysiek Domein van de raad bespreekt dit voorstel woensdag 11 september.

Wethouder Bert Rebel: "Ik wil benadrukken dat het hier niet gaat om concrete woningbouwplannen. Waar we mee starten is een open verkenning van mogelijkheden en wenselijkheid van woningbouw op die locaties. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen met eigenaren en gebruikers van die locaties. Die eigenaren en gebruikers van locaties waarmee we nog niet in gesprek zijn, hebben we per brief geïnformeerd."

Kansrijk

Als een locatie, in overleg met de eigenaar, als kansrijk wordt gezien en er mogelijkheden voor de ontwikkeling van de locatie blijken te zijn, dan wordt ook het overleg met de omgeving gestart. In die gevallen wordt met de omgeving gesproken over de stedenbouwkundige invulling van de locaties.
"Een van de onderdelen in het coalitieakkoord 2018-2022 van Huizen is het zoeken naar nieuwe locaties en creatieve oplossingen voor passende en betaalbare woningen. De lokale en regionale woonvisie zijn hiervoor het kader. De zoektocht heeft geleid tot deze lijst van mogelijk kansrijke woningbouwlocaties."

5