De brandweerkazerne met daarachter het politiebureau is een van de mogelijke locaties.
De brandweerkazerne met daarachter het politiebureau is een van de mogelijke locaties. Foto: Bob Awick

College komt met lijst met 27 mogelijk bouwlocaties

Vervolg voorpagina

HUIZEN De zoektocht van het college naar betaalbare woningbouw heeft geleid tot een lijst met 27 locaties.

Vooral in de betaalbare sector is de woningnood in de regio groot. Ook is de doorstroming onvoldoende. Daarom zoekt de gemeente Huizen naar mogelijkheden om te voorzien in woningen die hard nodig zijn.

"Een aantal daarvan was al bekend, voor sommige daarvan is er zelfs al besluitvorming geweest. De locatie Vista is in het verleden betiteld als een belangrijke woningbouwlocatie. Hoewel er deze collegeperiode geen plannen voor de Vista worden ontwikkeld, is de locatie wel op de lijst gezet", aldus de gemeente.

Lijst

Op de lijst staan de volgende locaties vermeld: Silverdome, Huizermaatweg 2, Locatie Ploegweg/Trekkerweg (Huizer-maatjes + KDV), 2e fase Oude Haven, 3e fase Oude Haven, Trappenberg (Crailoseweg 116), Vista, 't Visnet, Trompstraat 1, Jan van Galenstraat 35, politiebureau/brandweer, Locatie Studiostraat (Rehobothschool), Huizermaatweg 400 (Sport City), Veldweg 14, Coronellocatie incl. parkeerterrein, Visio, Amersfoortsestraatweg 180, Naarderstraat 66, Zuiderzee, Huizermaatweg (Parkways), Keucheniusstraat-Oost, Blokkerpand/postkantoor, Bridgeclub Bestevaer (Bestevaer 2), Havengebied Energieweg/Ambachtsweg (oostzijde Oude Haven), parkeerterrein De Zuidvogels (Bestevaer 3), parkeerterrein SV Huizen (IJsselmeerstraat 3), parkeerterrein oostzijde WC Oostermeent, Koningin Wilhelminastraat 8 en Ceintuurbaan 2b (binnenterrein).
Het college stelt de gemeenteraad voor om de locaties die misschien in aanmerking komen voor woningbouw vast te stellen.

Locaties als 't Visnet, Bridgeclub Bestevaer en parkeerterreinen