Leida kijkt naar de helikopter waar ze straks mee de lucht in gaat.
Leida kijkt naar de helikopter waar ze straks mee de lucht in gaat. Foto's: De Zonnebloem

Dames op leeftijd eindelijk de lucht in

Drie maal is scheepsrecht voor de 87-jarige Leida Bense. Ze zou eigenlijk een parachutesprong maken, maar het werd uiteindelijk een helikoptervlucht.

HUIZEN De Zonnebloem en Riki Stichting vervullen graag wensen van ouderen. Begin juli toog de 87-jarige Leida daarom naar Teuge om haar wens in vervulling te laten gaan, het maken van een parachutesprong. Het weer was onstuimig en de instructeurs durfden het ook niet aan met de 'broze' dame uit Huizen. Leida zag het anders, zij durfde wel. Het ging echter niet door en als alternatief werd haar een helikoptervlucht aangeboden, samen met de 76-jarige Jet Pijnappel.

"Ze was erg teleurgesteld", vertelt Agnes Smeele van De Zonnebloem. "Toen we naar huis reden, bedacht ik dat er nog een dame uit Huizen verrast zou worden, maar dan met een helikoptervlucht. Toen heb ik haar gevraagd of ze dat leuk zou vinden."

Storm

De helikoptervlucht werd gepland op 10 augustus, maar toen gooide de hevige storm roet in het eten. Afgelopen weekeinde was het echter prachtig vliegweer en konden de beide dames uit Huizen samen met vrijwilligers Agnes en Helga van De Zonnebloem vertrekken vanaf vliegveld Hilversum. Twee aan twee maakten zij een rondvlucht boven het Gooi.
"Mevrouw Pijnappel was ervan overtuigd dat ze nooit in die helikopter kon komen. Maar Nick, onze piloot, was duidelijk uit het juiste hout gesneden. Hij zei dat dat dan de eerste keer zou zijn dat hij iemand niet de helikopter in zou krijgen… En natuurlijk, ook deze keer lukte het", vertelt Agnes.

"We bekeken Hilversum, Laren, Eemnes en ook Huizen en het Gooimeervan boven. Onze piloot gaf, via de koptelefoons, de nodige uitleg, want van boven ziet alles er toch heel anders uit. Natuurlijk waren de vluchten veel te snel voorbij. Na afloop hebben we dan ook gezellig een ijsje gegeten en nog even nagepraat over deze ervaring."

Piloot Nick haalt Leida en Agnes op voor hun vlucht.
De dames wachten op hun vlucht.