Afscheid pastor Sendecki

HUIZEN Pastor M. Sendecki neemt zondag 15 september afscheid van de samenwerkende rooms-katholieke parochies Blaricum en Huizen. Op diezelfde dag gaat zijn benoeming in tot pastoor. Dan wordt hij verantwoordelijk voor de rooms-katholieke parochie Wieringermeer en Wieringen in de kop van Noord-Holland.

Pastor Sendecki heeft, na een kennismakingsperiode vanuit Naarden-Bussum, vanaf 2014 samen met pastor A. Geria gewerkt in Blaricum en Huizen. Hij staat bekend om zijn persoonlijke en ongedwongen omgangsstijl. Iedereen kon hem bij zijn Poolse voornaam noemen: Maciej, uitgesproken als 'Màtsjek', en met oud en jong deelde hij openhartig zijn ideeën, geloof en zorgen.

Receptie

Parochianen kunnen 15 september om 09.30 uur zijn 'laatste' mis in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg 61 in Huizen meevieren en daarna persoonlijk afscheid nemen. Om 11.30 uur kunnen parochianen afscheid nemen in de Sint Vituskerk aan de Kerklaan 17 in Blaricum met aansluitend om 13.00 uur een openbare receptie in de tuin naast de Blaricumse pastorie.

Pastor Andrea Geria zal niet alleen achterblijven. Vanaf 15 september zal hij terzijde worden gestaan door Mikel Palic, nu nog pastor-in-opleiding. Pastor Palic is afkomstig uit Kroatië en heeft zijn theologiestudie aan het grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam inmiddels afgerond. In november 2019 zal hij tot diaken worden gewijd en in juni 2020 tot priester. Pastoor Carlos Fabril geeft vanuit Naarden leiding en supervisie.