Zondag 15 september om 15.00 uur is de opening van het nieuwe seizoen van het Gooisch Fotografiecafé.
Zondag 15 september om 15.00 uur is de opening van het nieuwe seizoen van het Gooisch Fotografiecafé.

Vrijdag 13 september

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl.

Avond voor de vrijwilliger

20.00 uur | Brinkhuis Laren

Doet u vrijwilligerswerk? Dan bent u van harte welkom. Tijdens deze feestavond bedankt de gemeente alle Larense vrijwilligers voor hun fantastische inzet. Www.laren.nl.

Zaterdag 14 september

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | 't Vuronger Huizen

Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen.

Open Monumentendag

11.30 uur | Lindenhoeve
Historische Kring Laren

Het thema is dit jaar 'Plekken van plezier'. De lezing in de Lindenhoeve over de Laarder kermis zal worden gehouden door Karel Loeff. De huifkartocht voor jonge kinderen begint om 14.00 uur. De huifkar wordt voortgetrokken door een oldtimetractor. Gezien de beperkte capaciteit van de huifkar is het noodzakelijk zich van tevoren aan te melden. Dat kan via een mailtje aan info@historischekringlaren.nl.

Uitnodiging officiële opening

16.00 uur | SGOOIERS/de slimme opvang Laren

Kom de opening van SGOOIERS vieren. U bent van harte welkom op onze gloednieuwe locatie: Schapendrift 66 te Laren. We vieren dit met een open huis en een borrel. SGOOIERS is een kinderopvang voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Zondag 15 september

Zwerftocht Laarderwasmeer

10.00 uur | 't Bluk Laren

Zwerven door het unieke gebied van het Laarderwasmeer o.l.v. IVN-gidsen. Aangezien er geen paden zijn is iedere tocht weer bijzonder.

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Lotte Grotholt (altviool), Hawijch Elders (viool) en Tom Feltgen (cello) geven een concert. Kom naar het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Tickets kunt u tot zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Vrouwenkoor Once Again

13.50 uur | Brink Laren

Vrouwenkoor Once Again treedt op tijdens de INmarkt in Laren. Zij zingen een selectie uit hun repertoire in de muziektent aan de Brink. Het koor zoekt tevens nieuwe leden.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Zin in een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag staan de koffie en thee voor u klaar. 035-8873470.

Het Gooisch Fotografiecafé

15.00 uur | De Krachtcentrale
Huizen

Onze speciale gast voor de opening van het nieuwe Gooisch Fotografiecafé seizoen is wederom Eddy van Wessel. Hij vertelt aan de hand van zijn beelden en portretten over zijn recente reis naar Syrië afgelopen maart en april.

Maandag 16 september

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Wist u dat we een prachtige schilderszolder hebben, waar dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bruist het er van de activiteiten. Lijkt het u wel wat? U bent van harte welkom om eens te komen kijken op een van de dagdelen. Loop gerust naar binnen en laat u verrassen.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Visagie

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Voor vrouwen, mannen en kinderen met stijl of kroeshaar. Kosten? €5,- per behandeling door een deskundige kapster uit Afrika met ervaring. Afspraak maken: 035-8873470 en vraag naar Linda.

Wandelen op maandamiddag

13.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Lekker in de frisse lucht met een gezellig groepje wandelen. Opgave bij liavkampen@gmail.com / annekehuizinga@hotmail.com / 035-8873470.

Bodyfit voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Verbeter onder begeleiding van een fitnessinstructeur je conditie. Meer informatie: 06-57370520. Kosten: €1,- per les. Meenemen: matje en makkelijke kleding. Aanmelden niet nodig.

Wandel Challenge

13.30 uur | Blaricum Oude Dorp, Bijvanck Blaricum, Theetuin
Eemnes, De Biezem Laren

Wekelijks wandelen de buurtsportcoaches van Sportief en Gezond BEL samen met een aantal mesen die het leuk vinden (of nodig hebben) om extra te bewegen in de vorm van wandelen. Meer informatie per mail via daniel@sportiefengezondbel.nl.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Wij hebben heel veel meubels en huishoudelijke artikelen en een ruime sortering dames-, heren- en kinderkleding.

Presentatie

14.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL organiseert een presentatie '50-plussers klem zonder laptop of iPad'?

The Golden Oldies

16.45 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

The Golden Oldies is een dansles voor 60-plussers die vooral voor de gezelligheid willen dansen. Het is een jazzy dansstijl: bijv. Caro Emerald. Soms treden we vrijwillig op bij woonzorgcentra en evenementen. Gratis proefles. Meer info: 06-34110723.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Dinsdag 17 september

Computerhelpdek

10.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Voor meer info: www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Walking football

10.30 uur | SV Laren Laren

U kunt gratis een keer meedoen of een keer komen kijken. Walking football is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje voetbal kan blijven spelen.

Warme / koude lunch

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een overheerlijke warme / koude lunch. Ons kookteam bereidt dan een zeer gevarieerde lunch voor 50-60 personen. Een kleine bijdrage is gewenst.

Scrabble

13.30 uur | Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen. Informatie en/of aanmelden: Kees Slooten en Ans de Swaaf, 035-52518 97, 06-15134169.

Gezellig klaverjassen

19.45 uur | Meentamorfose Huizen

Gezellig klaverjassen. €1,50 per avond. Info: 06-11348678.

Woensdag 18 september

Open dagen

10.00 uur | Vivium Johanneshove
Laren

Op de open dagen bij SeniorWeb Laren-Blaricum zijn er (senioren) docenten aanwezig die info geven over lessen, klassikaal of een-op-een. Meer informatie op www.seniorweblarennh.nl of via 06-46175271 of info@seniorweblarennh.nl.

Opening

14.30 uur | Bibliotheek Huizen

Een aparte collectie samengesteld onder de noemer de GeheugenSteun met uitgebreide informatie over dementie. Bij de feestelijke opening door wethouder Maarten Hoelscher zijn betrokkenen en belangstellenden van harte welkom.

Film aan de Brink

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'On the Basis of Sex' vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg, een juriste die strijdt voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.

Donderdag 19 september

Inloopspreekuur

9.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Voor praktisch advies omtrent dementie. Joke Voogt, coördinator Dagbesteding bij De Oude Pastorie, neemt graag de tijd om met u mee te denken.

Dementheek

9.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

De Dementheek is een speciale bibliotheek met boeken, spellen en films voor mensen met geheugenproblemen of dementie én hun naasten (familie, vrienden, buren). Wij lenen alle boeken, spellen en films gratis aan u uit.

Inloop digitale hulp

10:00 uur | Bibliotheek Eemnes

Voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van pc, laptop, tablet en smartphone. Voor zowel Windows, Android als Apple.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Insolar Huizen

Kom ook eens langs om gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Op donderdag staat, om de twee weken (in de even weken), een tafel voor ons klaar. Uw gastheer is Ties Walet.

Hart In Beweging

11.30 uur | Sportaccommodatie
De Baat Huizen

Sport- en spelprogramma voor mensen met hart- en vaataandoeningen herengroep. Beweegcoaches zijn Linda Kooij en Let de Groot.
Info: Henny Vos, 035-5256068, hennyvos@kpnmail.nl.

Lunchpauzeconcert

12.30 uur | BEL kantoor Eemnes

Christina Knoll (viool) en Magrita Rondeel (cello) spelen werken van Johan Halvorsen, Reinhold Glière, Jean Baptiste Bréval en Giuseppe Torelli.

Presentatie

19.30 uur | Huizer Museum

Presentatie door Thea en Eef de Hilster, experts en verzamelaars van De Driehoek en ESKAF Huizen. Kosten: €3-, excl. museumentree (€5,- / MK gratis).
Aanmelden verplicht via receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Bridgecursus

19.30 uur | De Kaers Huizen

Bij BC Acol wordt in september weer een cursus gegeven voor beginners. De cursus begint om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. De kosten voor 12 lessen bedragen in totaal € 125,- per persoon. Voor informatie: Evert van Eijkenhorst, 06-11729313.

Orchestra Next

20.00 uur | Muziekvereniging Prinses Irene

Muziekvereniging Prinses Irene start orkest voor volwassen beginners. Orchestra Next begint 5 september bij muziekvereniging Prinses Irene, IJsselmeerstraat 5a in Huizen. Starttijd: 20.00 tot 21.00 uur. Opgeven: opleidingen@Prinses-irene.nl.