De paraplu mee voor dat buitje dat verwacht werd.
De paraplu mee voor dat buitje dat verwacht werd. Foto: Bob Awick

Oldtimers, brandweerdag en Kunst & Cultuurmarkt

HUIZEN Rondom de haven was afgelopen zaterdag van alles te beleven. Het Oldtimer Festival Huizen, inclusief Brocante-Vintage-Antiek-Kunst en Lifestyle markt, de brandweerdag en het Kunst & Cultuurfestival.

De weersvoorspelling met veel regen leek roet in het eten te gooien, maar het viel voor de evenementen gelukkig mee: hier en daar een bui. Daar hadden de bezoekers gelukkig ook rekening mee gehouden en daarom regenkleding of een paraplu meegenomen. Of ze schuilden tijdelijk even en dan was het minder druk. "Het liep lekker aan", aldus een van de marktkooplui. "Met een bui was het even stil, maar daarna kwamen de mensen gewoon weer langs."

Enkele oldtimers stonden onder een tent om de kostbare waar voor de regen te behoeden. Het grootste deel was gewoon te bewonderen en stond te glimmen, soms met regendruppels en al.

Bij de brandweerdag, die deze keer voor het eerst sinds 2011 weer in het Nautisch Kwartier werd gehouden, kwam ook veel publiek langs. Kinderen konden er zelf met een brandweerslang spuiten. In de stijl van het Oldtimer Festival Huizen was er ook wat oud brandweermaterieel te zien. Bijvoorbeeld een op kolen gestookte brandweerspuit. Er waren ook diverse demonstraties, waaronder van het duikteam uit Nederhorst den Berg en de brandweer uit Huizen.

De Kunst & Cultuurmarkt op de Havenstraat kon zich ook weer verheugen in veel belangstelling. Er was dit jaar ook een overdekt podium met diverse optredens uit de cultuursector. "Helaas was er tijdens regenbuien soms geen publiek, want dat deel was niet overdekt", meldde organisator Olga Dol. Het was voor haar de laatste Kunst & Cultuurmarkt.

Wat zit er onder deze motorkap?
Pracht en praal bij het Oldtimer Festival Huizen.
Pretty in pink.
Door stoom aangedreven.
Brandweerspuit gestookt op kolen.
Een van de brandweerdemonstraties.
Kinderen mochten helpen bij de brandweer.
Die brandweerhelm past iedereen.
De opening van de Kunt & Cultuurmarkt.
De Krachtcentrale vormt het decor voor de markt.
Entertainment op het cultuurpodium.
De wijkbrandweerman gaf voorlichting.
Ook oude bussen waren te bewonderen.