Staccato maakt kans op grote musicalaward

huizen Musicaltheatergezelschap Staccato heeft met haar eerste grote productie 'Ciske de Rat' meteen bij de Amateur Musical Awards een nominatie bemachtigd voor Beste Mannelijke Hoofdrol (Drama). Het gaat om de rol van Cis de Man, neergezet door Frits Broer.

Het vijf jaar jonge Staccato speelde de musical Ciske de Rat vorig jaar in Theater Spant! in Bussum voor drie uitverkochte zalen. Uit 72 ingestuurde musicals is het Huizer gezelschap met zijn eerste productie meteen opgevallen, gezien de vijf nominaties op de longlist, waaronder dus Beste Mannelijke Hoofdrol. "Een jaar lang hebben we heel hard gewerkt met alle mensen voor en achter de schermen om deze productie neer te zetten", aldus voorzitter Martin Buijs. "Deze nominatie is een prachtige beloning en geeft ons vijfjarig jubileum een extra gouden randje."

Vijf jaar geleden werd Staccato opgericht en dat is reden voor een feestje. Met 'Five' laat het gezelschap zien waar ze vijf jaar na de oprichting staan. Na een aantal uitverkochte voorstellingen in de grote zaal van 't Holleblok speelde de groep een paar jaar achter elkaar in Theater Spant! in Bussum voor uitverkochte zalen.
De musicaltheatergroep repeteert elke dinsdagavond in het Holleblok onder leiding van Martin Buijs als regisseur en vocal coach en Irene Geurds als productieleider. Op zaterdagavond 28 en zondagmiddag 29 september treedt de groep op met hun jubileumconcert Five in Theater De Boerderij. Kaarten à 15 euro per stuk zijn te bestellen op www.staccato-huizen.nl of via 06-42310652.