Oprichters van de Dynamic Dance Academy Kim en Sean William in de danszaal van Rebelsport.
Oprichters van de Dynamic Dance Academy Kim en Sean William in de danszaal van Rebelsport. Foto: Bob Awick

Dynamic Dance Academy wil dat iedereen zijn talenten ontwikkelt

De oprichters van de Dynamic Dance Academy willen dat iedereen zijn talenten ontwikkelt en dat gaat verder dan dansen alleen.

HUIZEN Kim Tawjoeram en Sean William Bogaers leerden elkaar kennen bij danslessen. Samen zijn ze in 2010 gaan lesgeven bij Rebelsport. Nu zijn ze begonnen met hun eigen Dynamic Dance Academy, die onderdak vindt bij deze sportschool. Ze willen mensen hun talenten laten ontwikkelen. Dat gaat in hun ogen verder dan dansen alleen.

"Wij bieden bij onze dansacademie een sociaal veilige plek en inspiratie. Een plek waar je iets kunt creëren en kan delen in een creatieve jongerencommunity. Vanuit de Stichting Dynamic Arts, waar de dansacademie onderdeel van is, willen we dat mensen, en met name jongeren, iets gaan vinden dat ze gelukkig maakt op een duurzame manier. Onze visie is sociale kunst voor duurzaam geluk. Iets dat blijvend oplaadt, zoals dansen", legt Sean William uit.
Hij ziet het als een kringloop die begint bij het bieden van inspiratie op een veilige plek, waar iedereen zichzelf kan zijn. Door educatie krijgt het talent van iemand de kans om te groeien. Daarna kan iemand iets zelf creëren en wat hij gemaakt heeft delen met een community. "Wij nemen mensen mee naar plekken waar ze kunnen optreden en laten zien wat zij hebben geleerd en gemaakt", zegt Kim. Sean William: "Bij zo'n optreden krijgen ze erkenning voor hun talent. Dat laad je op. Daar krijg je ook weer inspiratie van en dan begin je weer opnieuw in deze kringloop. Met onze Dynamic Dance Academy willen wij zo het geluk van mensen cultiveren en hun dans verbeteren."

Teamprestaties

Kim: "Leerlingen zullen hiervan tijdens de danslessen niet meteen iets merken. We gaan gewoon met ze aan de slag. Dat het uiteindelijk veel meer is dan alleen dansen, ervaren ze op een gegeven moment wel. Bijvoorbeeld doordat we goed kijken wie we waar indelen in een groep. Het zijn echte teamprestaties die ze leveren en ze inspireren elkaar. We doen dit al langer en we zien dat dit werkt."
Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al instromen op de Dynamic Dance Academy. "Ook volwassenen zijn welkom. We hebben hier bijvoorbeeld een meisje dat samen met haar moeder komt dansen. Hoe leuk is dat!", zegt Kim. "We werken met drie niveaus", legt Sean William uit. "De instapgroepen, voor mensen die net beginnen en educatiegroepe voor een verdiepingsslag in het dansen. Dan is er nog een doorstroomgroep voor mensen die door willen stromen naar de gerenommeerde dansacademies in Nederland of willen meedoen aan competities, zoals de Red Bull BC One of zelfs de Olympische Spelen. Hier wordt op topniveau gedanst."

Droom uitgekomen

Met het oprichten van de Dynamic Dance Academy is voor het tweetal een langgekoesterde wens uitgekomen. Pauline Rebel van de sportschool heeft ze geholpen om hun ideeën hiervoor uit te werken en bood ze onderdak. Daardoor kunnen ze goede faciliteiten bieden zoals een danszaal, maar ook fysiotherapie. Kim: "Ook de familiesfeer spreekt ons hier heel erg aan." Pauline: "We bestaan volgend jaar 60 jaar en mijn vader Cees vond de koppeling met dans al belangrijk. Daarom werd er bij hem al ballet gegeven op de judomatten. De Dynamic Dance Academy brengt cultuur samen met sport. Het is een extra dimensie. Naast bewegen kunnen mensen nu ook iets doen met expressie en met improvisatie. Ik ben mijn hele leven al op zoek naar zo'n combinatie. Met de komst van deze dansacademie is voor onze sportschool ook een grote droom uitgekomen."

'Dynamic Dance Academy brengt cultuur samen met sport'