'Grand opening' Kunstcafé met veel muziek en informatie

Het Kunstcafé gaat weer van start. De 'Grand Opening' staat in het teken van de historie, cultuur en migratie van Molukkers en Indo-Europeanen.

HUIZEN De 'Grand Opening' van het seizoen van Kunstcafé Huizen woensdag 25 september in theater De Boerderij aan de Hellingstraat staat in het teken van de historie, de cultuur en de migratie van onze Molukkers en Indo-Europeanen. Dit omdat er zo veel van hen in met name Huizen, Laren en Blaricum wonen en er op dit moment een onderzoek plaatsvindt naar de dekolonisatie-oorlog in het voormalig Nederlands-Indië.

Gastpresentator is deze keer Yvonne Salampessy, ambulant receptioniste bij Sparq Outsourcing. Bezoekers kunnen bijdragen verwachten van Fridus Steijlen, betrokken bij onderzoek naar de dekolonisatie-oorlog in Indonesië, Dida Mulder, die foto's laten zien uit een serie van vele honderden geportretteerde Molukkers en Indo-Europeanen en beeldend kunstenaar Shelly Lapré. Een groep van Maluku Huizen geeft een voordracht omlijst met zang en instrumentale muziek. Het thema is 'Tujuan Belanda' - Bestemming Nederland.

Inleider tijdens het Kunstcafé is Fridus Steijlen. Hij werd 1 juni 2017 aan de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur in Comparatief Perspectief aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, ingesteld door de Stichting Moluks Historisch Museum. Momenteel is hij betrokken bij het brede onderzoek naar de dekolonisatie-oorlog in Indonesië.

Dida Mulder zal tijdens het Kunstcafé enkele fraaie en boeiende foto's laten zien uit een serie van vele honderden geportretteerde Molukkers en Indo-Europeanen in Nederland. Voor dit fotoproject heeft Dida onder meer nauw samengewerkt met Iette Papilaja uit Huizen.

Beeldend kunstenaar Shelly Lapré heeft zich als doel gesteld het zichtbaar maken van 'De Verbinding Verleden, Heden en Toekomst Nederlands-Indië'. Ze is in Nederland geboren, maar haar voorouders komen uit voormalig Nederlands-Indië.

Het Kunstcafé start om 20.00 uur. Om teleurstelling aan de deur te voorkomen is het van belang om uw komst via kunstencultuurhuizen@gmail.com aan te melden. De toegang is gratis.

Optreden Moluku Huizen met thema 'Tujuan Belanda'