Lisette Spork van LS personal finance.
Lisette Spork van LS personal finance. Foto: Bob Awick

'Op financieel gebied kan ik helpen met het beantwoorden van alle vragen'

HUIZEN Lisette Spork heeft tijdens haar lange loopbaan als financieel planner ondernemers en particulieren geadviseerd op het gebied van private banking. Sinds 1 september heeft ze haar eigen praktijk: LS personal finance.

"Met LS personal finance richt ik mij op financiële planning voor ondernemers en particulieren in 't Gooi. Ik heb bijna twintig jaar werkervaring in de financiële dienstverlening bij verschillende banken en als financieel planner voor een groot accountantskantoor. De reden om voor mezelf te beginnen, is dat ik vind dat financieel advies meer toegankelijk, transparanter en goedkoper moet worden. Ik bied inzicht, rust en een volledig integraal en toekomstgericht financieel plan van A tot Z. Vaak kan ik financieel voordeel behalen en fiscaal optimaliseren." Bij LS personal finance heb je drie soorten dienstverlening: financiële planning, advies en begeleiding. "Bij financiële planning maak ik een persoonlijk financieel plan waarbij gekeken wordt naar de inkomsten en uitgaven van nu en later, zowel zakelijk als privé, maar ook naar hypotheken, vermogen en fiscaliteiten. En stel ik vragen als: wat gebeurt er met jouw onderneming als je overlijdt, heb je het goed geregeld voor je (zaken)partner en kinderen, wie gaat de zaak overnemen en heb je nagedacht over een testament? Als we dit allemaal besproken hebben, maak ik een opzet en gaan we op kantoor mijn bevindingen interactief bespreken op een beeldscherm om alle punten duidelijk naar voren te brengen. Natuurlijk kunnen we ter plekke nog wijzigingen aanbrengen en aan het einde van het gesprek vraag ik of jij als klant hiermee akkoord bent, zodat ik een onafhankelijk rapport voor je kan maken. Ook kom ik met actiepunten voor jou en begeleid ik je met de invulling van deze punten. Dit is belangrijk, omdat er altijd nog zaken geregeld moeten worden voor in de toekomst, zoals: een testament maken of aanpassen, investeren in stenen of meer rendement maken op vermogen, hypotheek aflossen of oversluiten. Een financieel plan is handig voor de notaris en accountant of voor de aanvraag van een financiering."
"Als je advies nodig hebt over bijvoorbeeld het wel of niet aflossen van de hypotheek of schenkingen, kan ik je daarin begeleiden en ook meegaan naar een notaris, bank, vermogensbeheerder, fiscalist of accountant. Uit ervaring weet ik dat een financieel adviseur rust geeft. Bij LS personal finance krijg je altijd persoonlijke aandacht met een onafhankelijk advies. Daarom is mijn motto: Nu weten is later genieten! Als je nu actie onderneemt en zaken goed regelt, kun je later genieten van het leven."

LS personal finance, Gooilandweg 225, Huizen, 06-11 84 91 55. Voor informatie mailen naar info@LS-personalfinance.nl of kijk op www.LS-personalfinance.nl.