Oude Pastorie rustpunt 2bike 4alzheimer

HUIZEN De Oude Pastorie aan de Oranje Weeshuisstraat is zaterdagavond een van de rustpunten van de 24-uurs fietsrit 2bike4alzheimer die komend weekeinde wordt gehouden. Wethouder Maarten Hoelscher gaat soep serveren aan de deelnemers.

Aan de tocht over 400 kilometer waarbij deelnemers elkaar afwisselen, doen 36 teams mee. De rit start en eindigt in het Gelderse Voorthuizen.

Wethouder Maarten Hoelscher: "Het is belangrijk dat er veel geld komt om onderzoek te doen naar een toekomst zonder dementie en het verbeteren van het leven van dementiepatiënten. Fantastisch dat zo veel mensen zich hiervoor sportief inzetten en dat 2bike4alzheimer Huizen aandoet."


Taeje Bôkkesrace en Open Botterdag

HUIZEN De Stichting Huizer Botters organiseert vrijdag voor de 16e keer de traditionele Taeje Bôkkesrace. Zaterdag is er weer een Open Botterdag.

De Taeje Bôkkesrace is een businessevent met in totaal twintig deelnemende botters. De wedstrijd vindt plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Burgemeester Sicco Heldoorn reikt de prijzen uit.

Wie mee wil varen op een botter kan tegen een kleine vergoeding zaterdag een vaartocht maken. Dan is de Botterwerf aan de Havenstraat 300 van 10.30 tot 17.00 uur geopend.