Een van de modeshows tijdens het Voorproefje op vrijdagavond.
Een van de modeshows tijdens het Voorproefje op vrijdagavond. Foto: Bob Awick

Huizerdag en opening Sportmaand

HUIZEN De Huizerdag en de opening van de September Sportmaand hadden afgelopen weekeinde het weer mee. "Dat was een voordeel", aldus voorzitter Boudewijn van Meggelen van de Stichting Huizerdag. Het zorgde ervoor dat het publiek weer massaal op de been was en ongeveer een gelijk aantal bezoekers genoot van alle activiteiten.

De Huizerdag was op vrijdag al gestart met een geslaagd Voorproefje op het Oude Raadhuisplein. Daar vonden diverse modeshows plaats en was livemuziek van coverband Big & Bleu.

Opening

Zaterdag was vervolgens om 10.00 uur de start van de braderie met een mix aan kramen van verenigingen en kooplui. Om 11.00 uur was vervolgens de officiƫle opening van de Huizerdag. Kort daarop gevolgd door de officiƫle opening van September Sportmaand op Plein 2000.

Hier dankte wethouder Roland Boom alle vrijwilligers die deze evenementen weer mogelijk maakten. Vervolgens gooide Bram een rugbybal naar Robert Bouma, die het aanwezige publiek op Plein 2000 een HAKA aanleerde. Daarna volgden nog diverse demonstraties en was het plein tot in de middag het sportplein waar diverse sportverenigingen het publiek kennis lieten maken met hun activiteiten.

Podium

Het podium op het plein werd vanaf 13.00 uur gebruikt om voor het eerst lokaal talent een plek te geven om zichzelf te laten zien met zang en dans. De talenten konden rekenen op het publiek, dat graag wilde zien wat er gebeurde.

De Huizerdag werd 's avonds afgesloten op Plein 2000 met een muzikaal feest zoals de Stichting Huizerdag het graag voor ogen ziet. Op het laatste moment was het nog gelukt om Thomas Berge te contracteren voor een optreden. Daarnaast traden DJ Charles, de Gebroeders Rossig en The Night Flight op.

Mooi evenement

"We zijn blij met hoe de Huizerdag is verlopen, namelijk met 0 incidenten. Dat blijft toch altijd spannend, maar het was gelukkig weer een mooi evenement. De kermisexploitanten waren ook enthousiast en tevreden, hoewel het met de nieuwe inrichting van de Naarderstraat wel passen en meten was. Volgend jaar gaan we er weer wat moois van maken."

De kerktoren kon weer worden beklommen.
De braderie met een mix aan kramen van verenigingen en kooplui.
Genieten op het Oude Raadhuisplein tijdens de Huizerdag.
Vertier voor de jeugd.
De kermis op de Naarderstraat.
Jonge korfballertjes proberen te scoren.
Een roeichallenge in het kader van de Sportmaand.
Robert Bouma leert het publiek een echte Nieuw Zeelandse HAKA.
Muziek op het Oude Raadhuisplein.
Huizer talent treedt op.
De Gebroeders Rossig op Plein 2000.