Afbeelding
Foto:

Agnes Smeele

Vrijwilliger bij De Zonnebloem Huizen en bij Atletiekvereniging Zuidwal, 67 jaar

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Twee keer per week op kleinkinderen passen en veel vrijwilligerswerk."

Wat doe je voor De Zonnebloem?
"Vergaderingen notuleren, meehelpen bij activiteiten, contactpersoon Riki Stichting. Maar vooral het mede-organiseren van vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking."

Wat is je leukste herinnering?
"De ballonvaart die ik 2 jaar geleden mocht organiseren met 3 gasten en 3 vrijwilligers namens de Riki Stichting. In de ballon van De Zonnebloem zitten twee hydraulische stoelen voor mensen die zeer slecht ter been zijn."

Wat doe je bij AV Zuidwal?
"In- en verkoop van wedstrijdkleding, meewerken op het secretariaat bij Wolfskamerloop en Trappenbergloop (zorgen dat iedereen het juiste startnummer krijgt), wandel- en nordicwalkingtrainer."

Met wie wil je nog een gesprek?
"Koningin Máxima. Ik vind haar zo'n inspirerende en enthousiaste vrouw."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Langs het water van het Gooimeer."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Een dag meelopen met een activiteit van De Zonnebloem. Ander vrijwilligerswerk mag ook. Vrijwilligerswerk is zo belangrijk in de huidige maatschappij!"

Welke reis wil je nog maken?
"Schotland, lijkt me een prachtig land. En ik zou het noorderlicht graag eens in het echt zien. Dat vind ik zo'n fascinerend iets."

Wat is je favoriete spreuk?
"Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Omdat je lachspieren de belangrijkste spieren in je lichaam zijn en goed geoefend moeten worden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding