Nieuwe burgemeester 13 november geïnstalleerd

HUIZEN De nieuwe burgemeester van Huizen wordt, als alles naar verwachting verloopt, op 13 november officieel geïnstalleerd. De huidige waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn neemt op 8 november afscheid.

Op 3 oktober vindt er een speciale besloten vergadering plaats, waarin de raad besluit wie zij als nieuwe burgemeester wil voordragen. Doorgaans worden er twee kandidaten voorgedragen door de gemeenteraad, met een aanbeveling voor de gewenste burgemeester. Er volgt dan nog een heel traject voordat de benoeming definitief wordt en wie de nieuwe burgemeester van Huizen wordt. De naam van de afgevallen kandidaat wordt niet bekendgemaakt.


Geen extra maatregelen fietsen-diefstallen Sijsjesberg

HUIZEN Zeven fietsendiefstallen zijn er in 2018 geweest bij zwembad Sijsjesberg. Het jaar daarvoor, in 2017, zijn er geen fietsendiefstallen door de politie geregistreerd.

Dit blijkt uit de antwoorden op de vragen die het CDA op 15 juni aan het college heeft gesteld. In heel Huizen werden er in 2018 65 fietsendiefstallen geregistreerd en in 2017 waren dat er 71.

Extra maatregelen zijn volgens de gemeente op dit moment niet aan de orde, gezien het aantal geregistreerde fietsendiefstallen bij het zwembad. "Uiteraard houden wij de vinger aan de pols en zullen wij maatregelen nemen indien de cijfers en/of andere signalen daar aanleiding toe geven." Bij grote drukte zorgt de bedrijfsleider van zwembad Sijsjesberg dat er extra toezicht is bij de fietsenstalling.