Gerson met zijn medailles en beker.
Gerson met zijn medailles en beker.

Ashley mag naar WK WKF en Gerson komt uit in Ierland

HUIZEN De 14-jarige karateka Ashley Kakiay heeft zich geplaatst voor het WK WKF in Chili eind oktober. Dit heeft ze te danken aan de prestaties van de afgelopen wedstrijden. Daarnaast heeft Gerson Wattilete (15) afgelopen weekeinde tijdens de Global Cup WK WIKF goud gewonnen met zijn team en zilver individueel.

Afgelopen zaterdag deed Ashley mee aan een karatetoernooi in Luxemburg. Dit toernooi was een meetmoment. Ze moest aan meetwedstrijden meedoen om geselecteerd te kunnen worden voor het EK of WK WKF. Ashley heeft 6 partijen gevochten in de categorie tussen de 14-16 jaar tot 54 kilogram. Ze won al haar partijen, inclusief de finale, en nam goud mee naar huis.

Ashley zou al meedoen aan het WK WIKF in Londen, dat alleen voor de stijl Wado is. Dit toernooi moet ze nu laten lopen om mee te kunnen doen aan het WK WKF, dat voor alle karatestijlen is. Ze gaat zich daar nu op voorbereiden.

Gerson werd door zijn prestaties opgemerkt door andere teams en is nu gevraagd om volgend jaar september uit te komen voor de Ierse sportschool WIKF Ierland Julianstown bij de Open Ierse Internationale karatekampioenschappen. Dit is volgens de ouders van Gerson een unieke situatie, omdat het niet zo vaak voorkomt.

De jonge judoka is druk sponsorgelden aan het inzamelen om zijn droom om ver te komen in de karatesport waar te maken. Daarom ging hij al te fiets met zijn ouders langs bij bedrijven. Dit heeft tot nu toe nog niet veel opgeleverd. Wel haalde hij bij Dream or Donate 725 euro op. Dit bedrijf was onlangs in het nieuws omdat de eigenaar er ineens mee stopte. Uiteindelijk heeft Gerson het geld wel allemaal teruggekregen.