Nationale Kringloopdag

HUIZEN KringloopCentrum aan de Machineweg 2a organiseert ter gelegenheid van Nationale Kringloopdag op zaterdag 5 oktober een leuk programma.

Zo is er op alle soorten artikelen 10 procent korting. Dit is alleen gedurende een uur. Zie kceeemnes.nl voor een schema. Daarnaast krijgen alle kinderen een gratis kinderboek. Er is gratis een kleur- en stylingadvies van Susanne Hauptmeijer van Smart Styling. De workshops zijn om 14.00 en 15.00 uur. Wie zeker wil zijn van een plek, kan een mail sturen naar info@kceemnes.nl. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Voor degenen die geïnteresseerd zijn hoe het er achter de schermen aan toe gaat, is er om 11.00 uur en om 14.00 uur een rondleiding.


Rondleiding Oude Begraafplaats

HUIZEN Jan Veerman organiseert 5 oktober om 15.00 uur een rondleiding over de Oude Begraafplaats in Huizen. Geïnteresseerden zijn welkom bij de ingang aan de Ceintuurbaan. De toegang is gratis.

Vroeger werden de overledenen in en rondom de kerk begraven. Vandaar de naam kerkhof. In 1828 werd de Oude Begraafplaats zoals we die nu kennen ingericht. Het schamele vissersbestaan en de eenvoudige protestantse geloofsbeleving hebben geleid tot een sobere inrichting van het kerkhof. Op de oudste gedeelten van de begraafplaats staan bijna geen graftekens, slechts de antieke gietijzeren letter- en nummerpaaltjes zijn op de oude graven te vinden.


Robotpoes

Per abuis is niet het hele rekeningnummer voor de donaties voor een robotpoes in de krant gekomen. Mensen die een bijdrage willen storten kunnen dit doen op NL 24 ABNA 0550 1276 74 t.n.v. J.E. van Capelle onder vermelding van 'robotpoes Geheugenhuis'.