Raad stelt lijst met 27 mogelijke woningbouwlocaties vast

HUIZEN De gemeenteraad heeft afgelopen maandag de lijst met 27 mogelijke woningbouwlocaties vastgesteld. Vraagtekens waren er wel bij de locatie Vista en drie locaties met een maatschappelijke bestemming.

In het raadsvoorstel staat opgenomen dat er tot 2022 in ieder geval niet gebouwd gaat worden in het gebied Vista, dat tussen de oostkant van winkelcentrum Oostermeent en de Blaricummermeent ligt, inclusief de Betuining. Er is in het verleden erg gevochten om het gebied groen te houden en die toezegging is ook gedaan. Toch staat de locatie op de lijst. Geen van de partijen wil dat er gebouwd wordt en sommige willen ook niet de opening bieden om hier ooit een woningbouwlocatie van te maken.
Dat resulteerde in een voorstel van Leefbaar Huizen, SGP en Dorpsbelangen Huizen om Vista van de lijst af te halen. ChristenUnie en Transparant Huizen gingen daar in mee, maar een meerderheid vond dat Vista maar een verkiezingsitem voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen moet worden en stemde tegen.

Wat betreft de locaties met maatschappelijke bestemmingen, zoals Jan van Galenstraat 35, zegde wethouder Bert Rebel toe dat er voordat er echt iets gaat gebeuren voor maatschappelijke organisaties voor een alternatief wordt gezorgd.

Mochten er locaties inderdaad kansrijk zijn en er gaat gebouwd worden, dan wordt de normale inspraakprocedure gevolgd met participatie op maat.