Overval Kerkstraat blijkt wisseltruc

HUIZEN Een overval op de Holland & Barett aan de Kerkstraat vorige week donderdag aan het einde van de middag, blijkt een wisseltruc te zijn geweest.

De politie meldde in eerste instantie dat het om een overval ging en ging meteen op zoek naar de twee verdachten. Verdachte 1 is een man van rond de 1,64 meter. Hij droeg donkere jeans en een donker vest en heeft een getint uiterlijk. Mogelijk Mediterraans. Verdachte 2 is opvallend lang, heeft een donker uiterlijk en droeg een zwart schoudertasje en donkere kleding. De politie is nog steeds op zoek naar de twee.

Wat er precies is gebeurd en hoeveel er buit is gemaakt, laat de politie hangende het onderzoek niet weten.


Kitesurfer haalt ruim 1.500 euro op voor Hartstichting

HUIZEN Kitesurfer Murk Feitsma (33) heeft ruim 1.500 euro opgehaald voor de Hartstichting met zijn deelname aan Hoek tot Helder.

Hij vertelde vorig jaar in juli dat hij geld zou gaan inzamelen voor de Hartstichting door mee te doen aan deze kitesurfmarathon van 130 kilometer van Hoek van Holland naar Den Helder. Doordat de weersomstandigheden elke keer niet goed waren, is deze marathon eindeloos uitgesteld. Afgelopen zaterdag ging hij pas van start.

Murk vertelde in het verhaal dat hij het een uitdaging vindt als sporter om mee te doen, maar dat hij ook persoonlijk weet wat hart- en vaatziekten met je kunnen doen. Hij droeg zijn deelname op aan zijn neefje van 15, die al voor de derde keer vecht tegen kanker. Na zijn tocht was hij tevreden, maar kapot. De condities waren zwaar, maar hij heeft het gered.