De beoogde burgemeester Niek Meijer in Blaricum, waar hij twee jaar geleden twee weken met de burgemeester van plek wisselde.
De beoogde burgemeester Niek Meijer in Blaricum, waar hij twee jaar geleden twee weken met de burgemeester van plek wisselde. Foto: Bob Awick

Huizen in zee met Niek Meijer (60)

HUIZEN De gemeenteraad heeft donderdagavond Niek Meijer (60), voormalig burgemeester van Zandvoort, voorgedragen als burgemeester. Dit gebeurde na een besluit in een buitengewone raadsvergadering.

Het eerste deel van deze vergadering was achter gesloten deuren. Daarna werd in een openbaar gedeelte de naam bekendgemaakt van de kandidaat die door de raad gekozen is. De kroon moet nu nog officieel instemmen met de benoeming. Als alles goed gaat, wordt de nieuwe burgemeester in de raadsvergadering van 13 november geïnstalleerd.

Meijer is geen onbekende in het Gooi. In 2017 wisselde hij twee weken van baan met de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart-Bloch. Naar aanleiding daarvan zei hij dat hij prima zou passen in het Gooi. Meijer gaf aan dat er heel veel hetzelfde is. "Tachtig procent van de processen en de inhoud is vergelijkbaar. De mensen maken het verschil."
De aankomende burgemeester is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn eerste reactie op zijn voordracht was na het telefoontje waarin hem het goede nieuws werd gebracht: "Ik ben vereerd dat ik word voorgedragen in de bijzonder fraaie gemeente Huizen. Graag zet ik mij in voor alle inwoners en ondernemers. Mijn echtgenote Janny en ik hebben er zin in!" Hij heeft aangegeven bereid te zijn om in Huizen te gaan wonen.

9 Bestuurlijke ervaring