Wethouders maken kennis met nieuwe burgemeester

HUIZEN De wethouders zijn dinsdag op bezoek geweest bij de beoogde nieuwe burgemeester Niek Meijer in Zandvoort. "Het is een traditie dat zo snel mogelijk te doen nadat de raad een besluit heeft genomen", aldus wethouder Roland Boom.

"Het was leuk. We hebben kennisgemaakt met een rustige, aardige, open man. Hij heeft een enorme drive om iets te betekenen voor anderen en om iets bij te dragen. Hij heeft heel bewust gekozen voor het burgemeesterschap. Zijn betrokkenheid bij de gemeenschap is groot en ik denk dat dit ook zeker een afweging is geweest voor de vertrouwenscommissie om voor deze kandidaat te kiezen."

Bindende factor

De wethouders hebben wel mogen vertellen wat ze graag zouden zien bij de nieuwe burgemeester, maar zijn verder buiten de sollicitatieprocedure gehouden. "Een burgemeester is voor ons een bindende factor die het proces in goede banen leidt." De wethouder heeft er vertrouwen in dat de nieuwe burgemeester daar zeker geschikt voor is. "Hij heeft veel kennis van zaken. Volgens anderen is hij een lot uit de loterij."

Op verkenning

De nieuwe burgemeester is inmiddels met zijn vrouw Janny al in Huizen op verkenning geweest en het paar heeft ook al gekeken naar huizen. "Ze zullen hier zo snel mogelijk naartoe komen."

Bijdrage

Meijer vond dat hij in Zandvoort niet meer de juiste man op de juiste plaats was en kijkt erg uit naar zijn toekomst in Huizen. Hij denkt hier zeker zijn bijdrage te kunnen leveren als burgemeester.

Benoeming

De benoeming van Niek Meijer tot burgemeester is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt daarna plaats op 13 november.