Geen medisch centrum van Tergooi

HUIZEN Er komt geen regionaal medisch centrum van Tergooi in Huizen. Het ziekenhuis kiest voor de huidige locatie in Blaricum. Dat heeft wethouder Maarten Hoelscher laten weten aan de commissie Sociaal Domein. Ook het ziekenhuis heeft het nieuws inmiddels naar buiten gebracht.

"In het coalitieakkoord hebben wij afgesproken dat in samenspraak met Tergooi de mogelijkheden om een regionaal medisch centrum naar Huizen te halen, zullen worden onderzocht. Wij hebben - evenals andere gemeenten - met de vertegenwoordigers van de raad van bestuur van Tergooi gesprekken gevoerd over de eventuele vestiging van poliklinische zorg in Huizen. De raad van bestuur heeft mij medegedeeld dat Tergooi heeft besloten in het bestek voor de locatie Blaricum, per 2024, ruimte te laten voor het regionaal medisch centrum en een huisartsenpost. Ik heb de raad van bestuur laten weten dat ik teleurgesteld ben over dit besluit. Vanuit een locatie in Huizen zou het grootste verzorgingsgebied boven de A1 dichterbij kunnen worden bediend", aldus de wethouder.

Het ziekenhuis laat weten tot deze keuze te zijn gekomen omdat er lage verbouwingskosten zijn. "Hiermee kan ook tegemoetgekomen worden aan de voorwaarde van de gemeente Blaricum om zorginvulling te verschaffen in de herontwikkeling van het bestaande terrein."

5 Medisch centrum