Medisch centrum

Vervolg voorpagina

Tergooi benadrukt dat het om een principebesluit gaat. "Het definitieve besluit en de precieze invulling van het regionaal medisch centrum zal in nauw overleg met de nieuwe koper van het terrein plaatsvinden", laat het ziekenhuis weten.

Met het regionaal medisch centrum wil Tergooi samen met andere zorgverleners gaan voorzien in een groeiende behoefte van patiƫnten in de regio om daar waar het kan de zorg zo dicht mogelijk bij huis te hebben. "De aan te bieden diagnostiek en zorg wordt gebaseerd op zorgvuldig uitgevoerde marktanalyses, ontwikkelingen ten gevolge van de te realiseren nieuwbouw in Hilversum en de mogelijkheden tot samenwerken met eerstelijnszorgverleners. Hierbij zal periodiek geƫvalueerd worden wat goed is voor de regio en wat haalbaar is voor Tergooi." De ingebruikname van dit regionaal medisch centrum wordt verwacht in 2023, nadat het huidige ziekenhuis op locatie Blaricum geheel zijn intrek heeft genomen in het nieuw te bouwen ziekenhuis in Hilversum.

Wethouder Maarten Hoelscher: "Wij wilden de zorg in Huizen dichter bij de mensen brengen. We hadden een hele mooie plek op het oog. Daar wilden we het ook combineren met andere zorg, zoals huisartsen, jeugdzorg, fysiotherapie en geestelijke gezondheidszorg." De locatie die de gemeente hiervoor op het oog heeft, wil hij niet bekendmaken. "We begrijpen de stap van Tergooi. Wel vinden we het jammer. Samen met het college waren we hier al druk mee bezig. We hebben zelfs al met andere zorgaanbieders gesproken. We gaan wel verder met deze plannen."