Raad stuurt verordening huisvesting onderwijs terug

HUIZEN De raadscommissie Sociaal Domein heeft afgelopen dinsdag de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Huizen 2019 weer teruggestuurd. Dit naar aanleiding van een brief van diverse scholen.

In die brief namens de scholen van Ichthus, Stichting Rooms Katholiek Onderwijs en Talent Primair staan een aantal punten waar zij zich niet in kunnen vinden. De scholen spraken ook in. Een van de punten was de rechtmatigheid van de nieuwe verordening. Verder maken zij bezwaar tegen de gevraagde prestatiecontracten en de regeling voor energiebesparing.

Commissieleden vroegen zich vervolgens af of het wel zinnig was om de verordening te bespreken nu er schijnbaar geen overeenstemming was tussen de scholen en verantwoordelijk wethouder Marlous Verbeek.

De wethouder was teleurgesteld en vond het jammer dat de scholen pas vrijdag deze brief hadden gestuurd. Behandeling stelde zij wel op prijs. De commissie hield echter vol en zag liever dat de wethouder tijdens het volgende overleg met de scholen op 29 oktober overeenstemming zou bereiken. Daarnaast wilde ze ook duidelijkheid of de scholen het nu bij het rechte eind hadden of de wethouder.

Uiteindelijk liet wethouder weten dat het geen probleem was om de behandeling uit te stellen. Ze zegde ook toe dat ze een reactie op de vragen en suggesties in de brief op schrift zou toesturen.