Wens één station KNRM Gooimeer

HUIZEN De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft besloten op termijn te gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. De stations van Huizen en Blaricum worden dan één: KNRM Gooimeer. De gemeente is niet blij met dit voornemen.

"Het college heeft een gesprek gehad met de directeur van de KNRM. Dat gesprek ging over het voornemen van de KNRM om de reddingposten Huizen en Blaricum samen te voegen op een nieuwe locatie. We hebben duidelijk gemaakt dat we dit een volstrekt onbegrijpelijke keuze vinden vanwege het prachtige splinternieuwe gebouw dat ten behoeve van het reddingswerk perfect gelegen is en ook nog eens bijdraagt aan de nautische uitstraling van het gebied. Een alternatieve locatie is wat ons betreft daarom niet aan de orde", laat de gemeente desgevraagd weten.
De KNRM laat weten dat ook bij de vrijwilligers weerstand leeft. Jacob Tas, directeur van de KNRM: "De verschillen van mening en de blijvende weerstand bij een deel van de vrijwilligers brengen de operationele inzetbaarheid van de reddingstations in gevaar. Ik heb geen andere keuze dan binnen afzienbare tijd te starten op een nieuwe plek met een enthousiaste groep vrijwilligers, die zonder de historische ballast van de laatste 15 jaar de schouders er weer onder willen zetten. Watersporters en beroepsvaart verdienen een goed functionerend reddingstation in dit drukke vaargebied."

5 Rigoureuze keuze


Halloween in Oostermeent

HUIZEN Op het grote plein in winkelcentrum Oostermeent staat woensdag 30 oktober tussen 16.00 en 17.30 uur een Halloween-griezelhuis. De mooist verklede griezels kunnen prijzen winnen en er liggen lekkernijen klaar in de winkels waar je met een lampion (verkrijgbaar in het griezelhuis) mag langslopen.