De politie trof bij de invallen twee vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan.
De politie trof bij de invallen twee vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan. Foto: Bob Awick

Politiemacht valt binnen bij Batman

HUIZEN Politie en Defensie hebben dinsdagmorgen - na informatie over verboden vuurwapens in het pand - een inval gedaan bij Batman Auto's. Daarbij is een man aangehouden.

Het bedrijf heeft gebouwen aan de Ambachtsweg en de Fabrieksweg. Bij deze panden zijn twee vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Ook vond de politie materiaal dat mogelijk gebruikt wordt in de hennepteelt. Alles is in beslag genomen.
Een 42-jarige man is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoek is hiermee nog niet afgerond en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Ook wordt bekeken of er sprake is van ondermijning. Met een nog door de politie op te stellen rapportage overweegt de gemeente Huizen of er voldoende juridische gronden zijn voor bestuurlijke sluiting van een of meer bedrijfspanden.
Een speciaal zoekteam van Defensie was ingezet om de panden te doorzoeken. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren. Het team is gespecialiseerd om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.