Najaarsconcert van Brightvoizz op vrijdag 15 november om 20.00 uur in 't Visnet Huizen
Najaarsconcert van Brightvoizz op vrijdag 15 november om 20.00 uur in 't Visnet Huizen Foto: Erik Schinkelshoek

Vrijdag 8 november

Bodyshape

8.45 uur | De Hilt Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Meer informatie: 06-52537228. Aanmelden is niet nodig. De eerste 4 lessen zijn gratis.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Clubavond Schaakclub

19.00 uur | Ontmoetingskerk
Laren

Speelavond: vrijdag (jeugd start 19.00 uur, senioren start 20.00 uur). Website: www.larenseschaakclub.nl. Contributie p.j.: jeugd: € 40,- / senioren € 80,-. Informatie/contact: info@larenseschaakclub.nl.

Lief & Leed

20.00 uur | 't Visnet Huizen

Open avond voor iedereen die belang­stelling heeft voor ons mooie dorp. Een twee uur durend programma met als thema 'Lief & Leed' en de verkiezing van het Huizer dorpslied. Graag aanmelden via info@historischekringhuizen.nl.

Deo et Arti

20.15 uur | Hasselbak Eemnes

'Welkom in de familie', een bittere komedie; zo herkenbaar dat het vooral hilarisch is. Regie: Angelique Scherpenzeel. Te zien op 8, 9, 15, 16, 22 en 23 november. Reserveren: www.hasselbak.nl of 06-43866771.

Zaterdag 9 november

Kijkje in de keuken

13.00 uur | Mozart wooninitiatief Huizen, Happy Home wooninitiatief Eemnes

Wilt u meer weten over particuliere wooninitiatieven voor jongeren met een verstandelijke beperking? Kom dan naar het open huis. Meer info: www.amerpoort.nl.

Wandeling

14.00 uur | Huizer Museum

Een wandeling met een gids door het historische gedeelte van Huizen. De wandeling duurt ruim een uur en kost € 4,- per persoon. Reserveren is niet nodig, u kunt zo aansluiten. Op de route zijn diverse boerderijen te zien met o.a. een trapgevel en klokgevel. Tijdens de wandeling komt uiteraard niet alleen het boerenverleden maar ook het vissersverleden aan de orde.

Miranda Melger & band

20.15 uur | Brinkhuis Laren

De rode draad van het programma 'Levensecht' gaat over de vele facetten van een mensenleven. Zoete liefde, verdriet, hoop en dromen vormen de basis voor een warm muzikaal verhaal.

Zondag 10 november

Papageno Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis

Appeltaartconcert. Kom binnen in het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Iedere zondag van 11.30-12.30 uur, entree € 8,- inclusief een drankje. Tickets kunt u, tot zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: Ineke Hilgersom, ien.hilgersom@gmail.com.

Maandag 11 november

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast met 2e hands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Onafhankelijke cliëntondersteuning voor inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Wandelen

13.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Wie heeft er zin om op de maandagmiddag lekker in de frisse lucht met een gezellig groepje te wandelen? Opgave bij: liavkampen@gmail.com / annekehuizinga@hotmail.com. 035-8873470.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Onze gezellige kringloopwinkel is geopend op maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. U vindt bij ons heel veel leuke spullen tegen spotprijsjes.

The Golden Oldies dansles

16.45 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

The Golden Oldies is een dansles voor 60-plussers die vooral voor de gezelligheid willen dansen. Gratis proefles. Meer info: 06-34110723.

Blackroll

19:30 uur | Sportief Hardlopen Huizen

Een training met een foamroller waarbij je werkt aan je balans, flexibiliteit, kracht en conditie. Iedereen kan zich via onze website opgeven voor deze training. Kijk snel op www.sportiefhardlopenhuizen.nl en doe mee.

Dinsdag 12 november

Gymnastiek voor senioren

9.00 uur | Holleblok Huizen

Elke dinsdagochtend een uur gym. Van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur. En na afloop geniet u van een heerlijk kopje koffie of thee en praat u gezellig na. Meer informatie: Janny Hospers, 035-3034635.

Computerhelpdek

10.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig bij problemen met uw laptop, tablet of smartphone? Iedere dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht. Www.debrassershoeve.nl of https://huizen.seniorweb.nl.

Walking football

10.30 uur | SV Laren

Doe mee aan walking football bij SV Laren, u kunt gratis een keer meedoen of een keer komen kijken! Walking football is speciaal voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje voetbal kan blijven spelen.

Blijf Fit 50-plus

15.45 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Een Blijf Fit-les voor 50-plussers om de huidige conditie te verbeteren en te behouden. We werken ook aan kracht en lenigheid. De les is een combinatie van aerobics en bodyshaping. Gratis proefles. Meer informatie: 06-34110723.

Crea Club 7-12 jaar

18.45 uur | Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of figuurzagen, iets moois te maken van klei of papier-maché? Of wil je sieraden, mozaïeken of mandala's maken? Aanmelden: 035-5265642 of ronald.dewinter@gmail.com.

Gespreksavond

19.30 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Dementie vraagt veel van de persoon die het heeft, maar heeft ook een grote impact op het leven van de mensen in zijn of haar omgeving. Deze avond is bedoeld als ontmoetingsavond om op basis van uw verhalen en ervaringen tips en adviezen te geven.

'Wie is Goethe?'

19.30 uur | Bibliotheek Huizen

Filosoof Wim Dooge bespreekt tijdens deze lezing vanuit diverse invalshoeken wie de Duitse dichter-vorst Goethe was. Er is veel interessants over hem te vertellen. Info: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Woensdag 13 november

Repair Café

10.10 uur | De Malbak Blaricum

Weggooien? Mooi niet! Ook speciale aandacht voor uw fietsverlichting.

Bootcamp

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Geen parcourstraining op een parkeerplaats, maar de natuur in. Onze trainingen zijn een mix van hardlopen, krachtoefeningen en hierdoor een fullbodywork-out. Wij bieden bootcamp op verschillende niveaus: start, basis en gevorderd. Proefles is gratis.

Donderdag 14 november

Art beyond limits

8.30 uur | BEL kantoor Eemnes

Een grensverleggende tentoonstelling met werken van digitaal kunstenaar Vincent van der Geest, beeldhouwer en glaskunstenaar Jan-Willem van Oldeneel en metaalkunstenaar Ruud Termijn.

Dementheek

9.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Een speciale bibliotheek met boeken, spellen en films voor mensen met geheugenproblemen of dementie én hun naasten. Wij lenen alle boeken, spellen en films gratis aan u uit.

Inloop Digitale Hulp

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Voor iedereen die hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van pc, laptop, tablet en smartphone. Voor zowel Windows, Android als Apple. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Insolar Huizen

Donderdag in de even weken hebben we een tafel gereserveerd. U komt toch ook en maakt kennis met andere mensen? Consumpties zijn voor eigen rekening.

Hart In Beweging

12.30 uur | De Baat Huizen

Sport- en spelprogramma voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Info: 035-5256068 of hennyvos@kpnmail.nl.

Lezing

19.30 uur | Brassershoeve Huizen

Wij starten met een avond verzorgd door Paul van der Poel met als thema: 'Vogels rondom het huis'. Toegang gratis.

Handwerk atelier Knipoog

14.00 uur | De Schoter Eemnes

U kunt uw eigen stof en patronen meebrengen. Breien, haken, borduren zijn allemaal mogelijk, iedereen is welkom en de middag is gratis (naaimachines aanwezig).

Blaricum (Oost) toen en nu

19.30 uur | De Kring Blaricum

Frans Ruijter vertelt tijdens deze lezing weer meer over Blaricum en richt zich nu op het oostelijke gedeelte van het dorp. Info: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Comedy & Guitars

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Deze multitalenten weten niet alleen met hun messcherpe grappen en komische observaties al jarenlang comedypodia en theaters te veroveren, maar ook met hun passie voor de gitaar.

Vrijdag 15 november

Najaarsconcert

20.00 uur | 't Visnet Huizen

Vocal group Brightvoizz geeft een najaarsconcert samen met de Marvin Dee Band. Als je zin hebt in een avond vol swingende songs en muziek waar je blij van wordt, koop dan snel kaarten: www.brightvoizz.nl.