Burgemeeser Sicko Heldoorn kreeg deze bulldozer nadat bekend was dat hij onderzoek zou doen naar de aanpak van waterplantenproblematiek.
Burgemeeser Sicko Heldoorn kreeg deze bulldozer nadat bekend was dat hij onderzoek zou doen naar de aanpak van waterplantenproblematiek. Foto: Carin van den Berg

Zelf waterplanten 'aanvallen'

HUIZEN De gemeente moet zelf het roer in handen nemen als het gaat om de aanpak van de waterplantenproblematiek in het Gooimeer. Dat is het advies van burgemeester Sicko Heldoorn.

Hij deed op verzoek van het Huizer college onderzoek naar de aanpak van het probleem en overhandigde vrijdagmorgen zijn notitie ‘Gemeente(n) aan het roer’ aan het college.

Aanvallende manier

In zijn aanbiedingsbrief schrijft Sicko Heldoorn: “Ik heb de mogelijkheden voor u in zicht gebracht en adviseer u voor de uitvoering zelf het roer te nemen. Dat vraagt een aanvallende en ook wel ongebruikelijk manier van bestuurlijk werken. Ik denk dat deze zaak de moeite waard is, maar dat oordeel is aan uw college en raad.”

Sterkere betrokkenheid

Sicko Heldoorn bepleit een sterkere betrokkenheid van het lokaal bestuur, de lokale politiek, lokaal betrokken organisaties en inwoners bij de zoektocht naar een oplossing. Een beter bevaarbaar Gooimeer vraagt volgens hem om ieders inspanning.

9