Tot uiterste inspannen voor ruimer watersportgebruik

Vervolg voorpagina

In zijn rapport adviseert de burgemeester de gemeente Huizen om samen met Blaricum en Gooise Meren zelf een gebiedsgericht project voor het deel van het Gooimeer oostelijk van de vaargeul te beginnen.

Regie in handen

Hierbij wil hij dat Huizen zelf de regie in handen neemt en partijen uitnodigt die mee- en samen willen werken. Mocht een van de gemeenten niet mee willen doen aan een deel of het anders willen aanpakken, dan doen ze niet mee. Zo wordt de aanpak niet vertraagd.
Een aanvalsteam met wethouder Roland Boom als voorzitter zou samen met wethouder Marlous Verbeek, die namens de gemeente lid is van de coöperatie Gastvrije Randmeren, contouren voor een plan moeten maken.
Uiteindelijk zou volgens burgemeester Sicko Heldoorn het project kunnen bestaan uit én het maaien van de waterplanten én het verdiepen van het water. In overleg met onder andere watersportverenigingen en natuurorganisaties moet gekeken worden wat het beste is. Alle betrokken partijen zijn het er wel over eens dat verdiepen de meest optimale oplossing zou zijn.
Of het project gaat slagen, hangt van veel dingen af. Is het geld er? Maak je er een prioriteit van? In ieder geval zou de gemeente zich tot het uiterste moeten inspannen om van het Gooimeer een gebied te maken met ruimere watersportmogelijkheden en een paar mooie eilanden voor recreatie en natuur.