Links zitten Niek Meijer en burgemeester Sicko Heldoorn.
Links zitten Niek Meijer en burgemeester Sicko Heldoorn.

Wandeling langs kerken en moskeeën weer een succes

HUIZEN De wandeling langs kerken en moskeeën afgelopen zaterdag is door meer dan honderd mensen gelopen. Daaronder waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn en zijn opvolger Niek Meijer. De wandeling werd voor de tweede keer georganiseerd.

De wandeling ging vanaf de Marokkaanse moskee, die voor het eerst meedeed, naar de protestants-christelijke Oosterlichtkerk, de Turkse moskee en de rooms-katholieke Thomaskerk. In elk gebedshuis werd een kort programma aangeboden en was er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een hapje en een drankje.
De organisatie is blij met het succes. "Er liepen ongeveer honderd belangstellenden mee, veertig meer dan vorig jaar. In elk gebedshuis werden de deelnemers hartelijk ontvangen en was er een kort programma. In kleine groepen ontstonden boeiende gesprekken over elkaars achtergronden. Daarnaast was er aandacht voor de overeenkomsten in de bronverhalen die gedeeld worden in islam, christendom en jodendom. Het geboorteverhaal van Jezus/Isa werd in de Turkse moskee prachtig gereciteerd door de imam en kon gevolgd worden met een Nederlandse vertaling. De afsluiting was in de Thomaskerk, waar een koor speciaal voor deze gelegenheid enkele liederen had ingestudeerd."
Dat de burgemeester en zijn opvolger meeliepen, was een verrassing. Zij spraken hun waardering uit voor dit initiatief. Vanuit het gemeentebestuur wil men graag betrokken blijven.