Vocalgroup Surprise als levende jukebox op de Oud Bussumerweg.
Vocalgroup Surprise als levende jukebox op de Oud Bussumerweg. Foto's: Bert de Bruin

Woonkamerfestival overtreft verwachting

Woonkamerfestival Huizen werd afgelopen zondag voor het eerst in Huizen gehouden. Dan is het altijd afwachten hoe zo'n evenement loopt.

HUIZEN Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom van de Stichting Gooise Culturele Evenementen spreken over een Woonkamerfestival Huizen dat op alle vlakken hun verwachtingen heeft overtroffen. "We hadden vooraf gehoopt op de deelname van 20 woonkamers, dat werden er 36. Daarnaast verwachtten we zo'n 30 tot 40 personen per woonkamer over de dag. Dat waren er soms al zoveel of meer per voorstelling", laat Sylvia weten.

Wethouder Marlous Verbeek opende het festival om 12.30 uur en sprak na afloop van een dag die wat haar betreft wel twee keer zo lang had mogen duren. Soms stonden er rijen mensen te wachten of moesten mensen geweigerd worden omdat er niemand meer bij kon.

Niet verwacht

"Dat hadden we echt voor zo'n eerste keer niet verwacht." Zelf gingen de dames negen woonkamers af. "We wilden zo veel mogelijk zien en zagen dan niet de hele voorstelling. Het niveau van de artiesten was ook boven verwachting hoog. Zo fijn dat mensen daarvan konden genieten." Aan het einde van de dag werd verzameld bij De Krachtcentrale. "Daar zaten zo'n 150 tot 200 mensen bij de laatste voorstelling. Zo leuk." Hier kwamen ook de eigenaren van de woonkamer hun spaarpotten en lijsten met deelnemers afgeven en nog even napraten.

Reacties

"We hebben al reacties gekregen van mensen die volgende keer weer meedoen of waarvan de buren dan ook mee willen doen." Na het tellen van de lijsten bleken er 2.900 bezoeken te zijn gebracht aan de 108 voorstellingen die er te zien waren. "Uit onze ervaring weten we dat er gemiddeld zo'n 2,2 voorstellingen per bezoeker worden bezocht." Wie dat rekensommetje maakt, komt uit op 1.318 bezoekers voor het eerste Woonkamerfestival Huizen.

Ook het niveau van de artiesten was boven verwachting hoog
Publiek op De Drifter bij 'Vrouwen met Humor'.
Sonic Summer in een garage aan de Lindenlaan.